Nieuws

Kameraadjes genieten met volle teugen van De Kuip

on

Ondanks de bijzonder slechte weersomstandigheden hebben duizenden jonge Feyenoord-supporters zondag veel plezier beleefd aan het Metro Kameraadjes Voetbalfeest. In totaal trotseerden 7.500 Kameraadjes (uitverkocht) de regen in De Kuip tijdens het jubileumfeest, dat ter ere van het vijftienjarig bestaan van Feyenoords Juniorclub Kameraadjes was georganiseerd. Ook een deel van de eerste selectie meldde zich op het Kameraadjesfeest, dat werd opgeluisterd met optredens van Gers Pardoel, Lee Towers en de Hermes House Band.


Attractief buitenprogramma

De poncho’s die ter bescherming tegen de regen werden uitgedeeld bij de toegangspoorten, kwamen goed van pas bij alle activiteiten rondom het stadion. Bezoekers konden zich op de binnenring van het stadion naar hartenlust uitleven met een groot aantal voetbalspellen en springkussens. Liefhebbers van digitale voetbalgames konden terecht in de legioenzaal, dankzij de aanwezigheid van enkele spelcomputers. Uiteraard was er ook veel belangstelling voor de spelersbus van Feyenoord, die toegankelijk was voor alle Kameraadjes. Voor de allerkleinsten was er een speciale baby fotoshoot, waar trotse ouders hun allerjongste op de foto konden zetten met selectiespelers.

Jonge supporters interviewen de spelers

Een aantal spelers zelf was present in de officiële persruimte van het stadion, om zich daar te laten interviewen door hun jonge fans. Zo hadden Lex Immers, Elvis Manu, Jens Toornstra en Anass Achahbar de eer om talloze vragen te beantwoorden van kinderen die zich hiervoor via hoofdsponsor Opel hadden aangemeld. Hierbij kwamen uiteraard de twee goals van laatstgenoemde tegen PSV van vorige week ter sprake, liet Immers weten dat hij het in het begin van zijn carrière best vreemd vond om zichzelf terug te zien op televisie en vertelde Toornstra dat hij vroeger op school altijd goede cijfers haalde. 

Kameraadjes zingen mee met topartiesten

Op het moment dat Khalid Boulahrouz, Mitchell Te Vrede, Joris Mathijsen en Miquel Nelom hun collega’s achter de microfoon hadden afgelost, was voor veel bezoekers de tijd aangebroken om de tribunes op te zoeken voor het binnenprogramma. Vanaf de eerste en tweede ring en dus hoog en droog had iedereen uitstekend zicht op het podium, waar Pepijn Gunneweg (bekend van de BZT show) de presentatie verzorgde en fraaie optredens van Gers Pardoel, Lee Towers en de Hermes House Band plaatsvonden. Zo kwam het dat er ook zonder een wedstrijd van Feyenoord talloze clubliederen en de bekende goal-tune door het stadion klonken, dolenthousiast meegezongen door de jonge supporters.

Handtekeningenjacht

Zoals ook bij de traditionele Open Dag in de zomer het geval is, werd het Kameraadjes Voetbalfeest afgesloten met handtekeningensessies. Nadat de kinderen een krabbel of foto van hun voetbalhelden hadden bemachtigd was het tijd om huiswaarts te keren, met als herinnering een dag die ondanks het weer als bijzonder geslaagd kon worden bestempeld.

Kameraadjes App

Eenmaal thuis en droog wachtte alle Kameraadjes nog een laatste verrassing. De Juniorclub heeft zondag namelijk een app gelanceerd, waarop leuke spelletjes gespeeld kunnen worden. De splinternieuwe app is te downloaden door te zoeken op ‘Kameraadjes’ in de Appstore of Playstore.

You must be logged in to post a comment Login