Nieuws

Jørgensen wil kampioen worden met Feyenoord: ‘Beste gevoel ooit’

on

Morgenavond om 20:00u start voor Feyenoord het officiële begin van de competitie in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De vorige twee seizoenen miste de Deense spits Nicolai Jørgensen het begin van de competities door blessures, maar dit seizoen zal hij fit aan de aftrap verschijnen.

De 29-jarige Deen zegt in gesprek het met Algemeen Dagblad dat hij honderd procent in orde is. naar eigen zeggen voelt hij zich zelfs ‘top’. Dit in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen waarin blessures roet in het eten gooide. Volgens de spits voelt het als de zomer van seizoen 2016, in dat seizoen pakte Feyenoord voor het eerst in 18 jaar de landstitel.

De twee doelpunten in de oefencampagne tegen Borussia Dortmund gaven Jørgensen weer vertrouwen. Het waren zijn enige treffers in de voorbereiding , maar ging de spits vooral om de manier waarop hij werd vrijgespeeld en scoorde. “Een snelle aanval, dan niet meer nadenken en de trekker overhalen. Zo deed ik dat in het kampioensseizoen 2016/2017, zo moet het nu weer gaan gebeuren.’’

Op de vraag of Feyenoord dit seizoen mee kan doen om de titel laat Jørgensen het antwoord in het midden. Volgens de spits is de selectie iets smaller dan gebruikelijk. Mark Diemers en Bryan Linssen hebben zich volgens hem snel aangepast, maar is het vooral afwachten wat de invloed is op lege of bijna lege stadions op de competitie. De spits refereert aan een volle Kuip en wat voor impact dat heeft op de tegenstanders. Dat zal volgens hem nu anders worden.

Nicolai is blij met Dick Advocaat als trainer: “Hij gelooft in mij, dat voel ik. Hij is streng voor me als de situatie daarom vraagt, maar ik voel de steun en het vertrouwen. Hij brengt plezier. Hij eist altijd 100 procent, maar tegelijkertijd kan hij lachen en dat vind ik een mooie combinatie.’’

De nummer 9 van de Rotterdammers voelt zich een echte Feyenoorder. Hij zegt thuis te zijn in Rotterdam en ziet geen reden om te verlangen naar een vertrek. Hij wil nog wel een keer kampioen worden met Feyenoord; dat was het beste gevoel dat hij ooit als voetballer had.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login