Feyenoordinbeeld

JØRGENSEN: ‘WE HADDEN VANDAAG PECH’

Hij speelde sterk, maakte een schitterende treffer – zijn achtste van het seizoen – en is daarmee nu alleen topscorer van Nederland. Toch kon er zondagmiddag nauwelijks een lach vanaf bij Nicolai Jørgensen, die evenals zoveel Feyenoorders flink baalde van het gelijkspel tegen sc Heerenveen (2-2). ‘We hadden moeten winnen.’

.

Met zijn doelpunt tekende Jørgensen halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker, nadat Feyenoord al vroeg op achterstand was gekomen tegen de Friezen. ‘We begonnen niet goed, maar het tegendoelpunt was voor ons een goede wake-up call’, stelde de Deense spits in zijn nabeschouwing. ‘We gaven alles om terug in de wedstrijd te komen, zoals we dat ook deden in de vorige duels met N.E.C. en Ajax.’

.

Ook tegen sc Heerenveen liet Feyenoord zien over een flinke dosis veerkracht te beschikken, want nog voor de rust was de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Des te zuurder was het dat de ploeg in de tweede helft de gelijkmaker moest toestaan, zeker omdat Feyenoord in de tweede helft veel meer grip had op het duel. ‘Dat is voetbal’, verzuchtte Jørgensen. ‘Op basis van de kansen die we ook na de 2-2 nog kregen verdienden we te winnen, maar we hadden vandaag pech.’

.

Tijd om lang stil te staan bij het tweede puntenverlies van dit seizoen is er niet, want aanstaande donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd voor Feyenoord. De ploeg reist woensdag af naar Oekraine, voor het Europese uitduel met Zorya Luhansk. ‘Een belangrijke wedstrijd’, stelde Jørgensen. ‘We moeten hard blijven werken en niet vergeten dat we nog steeds bovenaan staan in de competitie.’