Nieuws

Jørgensen: ‘Je bent nooit beter dan je laatste seizoen’

on

Nicolai Jørgensen verlengde vorig jaar zijn contract met de gedachte om nog een seizoen te knallen en daarna een stap naar de Europese (sub)top te maken. Mede door blessures kwam hij slechts tot vijf goals in dertien duels. “Ik ben er niet zo bezorgd over of ik moet vertrekken of niet”, zegt de spits tegenover Rijnmond.nl

De Deen kan dus niet met zekerheid zeggen waar zijn toekomst ligt. “Het is lastig te zeggen. Ik heb de laatste anderhalf jaar niet veel gespeeld. Ik ben nu eigenlijk vooral bezig om fit te worden en om voor Feyenoord te spelen. Als de dag komt dat ik moet vertrekken bij Feyenoord, dan komt het. En zo niet, dan ben ik ook blij.” 

De spits van Feyenoord had in zijn eerste jaar (2016/2017) met eenentwintig goals en veertien assists een belangrijk aandeel in de titel. Dat niveau heeft Jørgensen, mede door blessures, nooit meer gehaald. “Je bent nooit beter dan je laatste seizoen. Zo werkt het in het voetbal. En dat weet ik”, zegt hij zelfkritisch.

In de winter van 2018 kon Jørgensen naar Newcastle United in de Premier League, maar Feyenoord accepteerde het bod van ongeveer vijftien miljoen europ van de Engelsen niet. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat er zich binnenkort een club van dat kaliber zich bij de aanvaller meldt.   

“Daar wil ik liever niet te veel over nadenken. Voor nu denk ik vooral aan een goed seizoen draaien. Hopelijk met fans. De enige gedachte die nu ik heb, is om te houden wat ik heb en hopelijk net zo succesvol te zijn als ik mijn eerste jaar bij Feyenoord”, aldus de 29-jarige Deen.  

Jørgensen miste de laatste wedstrijden van Feyenoord door alweer een blessure. Ditmaal aan zijn voet. “Ik had wat problemen met een botje in moet voet, maar daar heb ik nu al een tijd geen last meer van. Misschien had ik het einde van de competitie nog kunnen halen. Het is volledig hersteld en ik kan vooruit kijken op de start van de competitie in september.”

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login