Nieuws

Jørgensen: ‘Ik zou het grappig vinden om topscorer van Eredivisie te worden’

on

Al dagen zoemt het woord door Rotterdam. En naarmate speelronde 32 dichterbij komt, klinkt het steeds duidelijker: cruciaal. Want dat zijn de wedstrijden van vandaag (Vitesse-Feyenoord en PSV-Ajax) volgens velen.
.

Zo niet voor Nicolai Jørgensen. “Elk weekend is belangrijk”, zegt de spits van Feyenoord. “We zullen nog drie keer moeten winnen, want ik denk niet dat Ajax nog punten gaat verspelen.”

.

De Deen verwacht dus niet dat Ajax averij oploopt tegen PSV, ook niet na de inspanningen die de Amsterdammers donderdag in de Europa League hebben moeten doen. “Ajax heeft een brede selectie, dus dat vangen ze wel op.”

.

‘Geleerd van nederlaag in Arnhem’
Net zo min verwacht Jørgensen hulp uit Arnhem. “Ik denk niet dat de spelers van Vitesse zich zullen inhouden omdat ze een week later de bekerfinale spelen. Ze zullen er alles aan doen om ons te verslaan.”

.

En dat zou betekenen dat Feyenoord een zware middag tegemoet gaat, want in het bekertoernooi liep de ploeg van Giovanni van Bronckhorst tegen een 2-0 nederlaag aan in de Gelredome.

.

“Toen ging er bij ons een heleboel mis. We waren niet scherp genoeg in de duels en lieten Vitesse voetballen. Dat zal nu anders moeten. En het zal ook anders zijn, want wij hebben geleerd van dat duel.”

.

Topscorerstitel
Jørgensen aast niet alleen op het landskampioenschap. De aanvaller zou het ook “wel grappig” vinden als hij zich tot topscorer van de eredivisie mag kronen.

.

Lange tijd leek hij onbedreigd op weg naar die titel, maar mede door een blessure staat hij nu al een paar weken droog. Ondertussen zijn Reza Ghoochannejhad en Ricky van Wolfswinkel hem tot op één goal genaderd.

.

“Ja, nu begin ik ‘m wel een beetje te knijpen”, erkent Jørgensen. “Ik denk dat er meer dan twintig doelpunten nodig zijn om topscorer te worden. Maar Van Wolfswinkel is geschorst, dus het zou fijn zijn als ik scoor.”

.

Scorend met rechts, niet met het hoofd

Mocht dat gebeuren, dan is de kans vrij groot dat de Deen dat met zijn rechtervoet doet. Dat deed hij namelijk in achttien van de negentien gevallen dat hij een goal maakte in de eredivisie.

.

Scoren met het hoofd deed de 1,90 meter lange aanvaller vreemd genoeg nog niet. Maar wie stelt dat hij niet kan koppen, doet er goed aan om zijn assist op de openingstreffer een week geleden tegen FC Utrecht nog eens terug te kijken.

.

Bron: nos.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login