Nieuws

Jørgensen: “Het echte voetbal wordt op natuurgras gespeeld”

on

Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen beleefde op bezoek bij Heracles Almelo een fijnere zondagmiddag dan hij vooraf had verwacht. De Deen is, op zijn zachtst gezegd, geen groot fan van kunstgras, maar kon op de mat van het Polman Stadion uitstekend uit de voeten.

Door de hevige regenval boven Almelo was het kunstgrasveld van Heracles beter bespeelbaar, vond Jörgensen. “Ik heb het vaak moeilijk gehad op kunstgras, kon me vaak slecht bewegen. De bal deed niet wat ik wilde. Nu was het anders, door de regen was het veld glad en snel”, vertelt hij aan De Volkskrant. “Tot mijn verbazing vond ik het bijna leuk om op kunstgras te spelen.”

Helemaal om is de Deen echter nog steeds niet. “Ik blijf erbij dat voetbal op kunstgras een ander spel is. Het echte voetbal wordt op natuurgras gespeeld”, aldus Jörgensen, die in de voorbije twee seizoenen nog weleens een wedstrijd op de rubberen ondergrond liet schieten. Nu hij weer honderd procent fit is, wilde hij de uitwedstrijd tegen Heracles echter niet missen. “Ik geniet nu van elke minuut dat ik op het veld mag staan, kunstgras of niet.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login