Nieuws

Jørgensen: ‘Feyenoord vroeg crazy transfersom aan Newcastle’

on

Nicolai Jörgensen was er in januari 2017 van overtuigd dat hij de overstap zou maken naar Newcastle United. De Premier League-club deed een bod van naar verluidt 17,5 miljoen euro op de Deense spits, maar Feyenoord besloot hem in De Kuip te houden.

“Ik zei tegen mijn vrouw: Het ziet ernaar uit dat we weggaan uit Rotterdam. Omdat alles toch uitlekte, hoef ik er ook niet omheen te draaien”, zegt Jörgensen tegen Voetbal International. “Newcastle wilde mij vorige winter hebben voor een bedrag waarvan ik dacht dat Feyenoord het zou accepteren. Het maakte me nerveus, maar de club stelde zich hard op en vroeg meer, een crazy transfersom. Dan weet je wel dat het niet doorgaat.”

Jörgensen lijkt daar geen moeite mee te hebben. “Ik ben nu 27, dan stel je andere prioriteiten dan een jongen van 18. Op die leeftijd wil je vooruit en denk je alleen maar aan grote clubs, the sky is the limit, maar weet jij op die leeftijd veel wat het leven allemaal inhoudt. Voor mij geldt vooral dat ik gelukkig wil zijn. De mensen hier houden van me en ik voel echt iets voor deze club.”

“Als ik Feyenoord verlaat, ooit, moet het ook in dat opzicht een flinke stap vooruit zijn. Maar om daar überhaupt voor in aanmerking te komen, zal ik allereerst goed moeten presteren bij Feyenoord.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou