Feyenoordinbeeld

Jørgensen: ‘Bij een grote club als Feyenoord moet de titel het doel zijn’

on

Wie is toch die lange, slungelige speler die uit de helikopter komt? Het was een vraag die bij veel Feyenoord-supporters tijdens de Open Dag door het hoofd spookte toen Nicolai Jørgensen zijn entree maakte in De Kuip..

De 25-jarige Deen was de enige grote aankoop van de Rotterdammers afgelopen zomer en velen twijfelden of de spits die overkwam van FC Kopenhagen wel een versterking zou zijn.

.

Nu, enkele maanden later, is dat wel duidelijk. Met twaalf doelpunten en zes assists is hij een belangrijke spil in de ploeg die vanaf de eerste speelronde de ranglijst aanvoert. 

.

Op de vraag of Jørgensen wel bij Feyenoord past, heeft de Deen tijdens het trainingskamp van de club in Marbella dan ook een duidelijk antwoord: “Jazeker, ik ben heel blij hier.”

.

“Sommige dingen zijn anders in Nederland dan in Denemarken, zo zijn de mensen heel open en aardig tegen mij. Tot nu toe is het een goede keuze geweest om naar Feyenoord te gaan.”

.

“We gaan waarschijnlijk niet de Champions League winnen, er zijn een paar clubs die sterker zijn”, zegt de Deen gekscherend. “Maar bij een grote club als Feyenoord moet de titel het doel zijn. Het is een grote droom voor ons allemaal en we zijn op de goede weg.”
.

Ook zijn trainer is blij met de ontwikkeling die Feyenoord doormaakt, nu Jørgensen de aanval van de Rotterdammers vormgeeft.

.

“Ik ben heel tevreden, zeker met de manier waarop hij speelt”, aldus Giovanni van Bronckhorst. “Hij is topscorer van Nederland, heeft de mogelijkheid medespelers te lanceren en vrij te zetten. Hij is een belangrijke spil in ons aanvalsspel.”

.

Toch heeft Jørgensen zijn trainer wel verbaasd met zijn prestaties. “Ik zag zijn potentie wel, maar ik had niet verwacht dat hij het al zo snel zou laten zien. Hij heeft zich moeiteloos aangepast.”

.

Verloofde topscorer

Zijn doelpunten, de titelkansen van Feyenoord en zijn eigen goede spel zorgen ervoor dat Jørgensen lekker in zijn vel zit op het veld, maar ook daarnaast gaat het hem voor de wind.

.

Hij is sinds enkele weken verloofd met zijn vriendin Theresa Kofoed. “Het huwelijk gaat een groots feest worden in Kopenhagen. Ik ben een blij mens. Niet alleen vanwege het succes met Feyenoord, maar ook het leven naast het voetbal is erg prettig.”

.

Bron: NOS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login