Nieuws

Jong Feyenoord/Excelsior nadert titel na zege

on

Jong Feyenoord/Excelsior is na een 0-2 overwinning in de uitwedstrijd van maandagavond tegen Jong Almere City FC zeer dicht bij de titel in Beloftencompetitie Divisie B. Doordat achtervolger Jong Willem II met 1-0 verloor van Jong RKC Waalwijk, is de voorsprong van Jong Feyenoord/Excelsior met nog twee wedstrijden te spelen gegroeid tot zes punten. De ploeg beschikt bovendien over een fors beter doelsaldo dan de Tilburgers. ‘Het kan dus bijna niet meer misgaan’, vertelde coach Patrick Lodewijks.
Toch was er maandagavond nog geen plaats voor een kampioensfeest in Almere. ‘We hebben nog een punt nodig’, zei Lodewijks. ‘Wel heb ik de ploeg gefeliciteerd met de prestatie die ze vandaag hebben geleverd. We speelden met vijf jongens uit A1 tegen een fysiek sterke tegenstander, maar zijn eigenlijk niet in problemen gekomen.’

Jong Feyenoord/Excelsior kon door doelpunten van Rick Karsdorp en Mitchell Te Vrede al voor rust in de stromende regen uitlopen naar een 0-2 voorsprong. Karsdorp profiteerde van een fout van de keeper van de thuisploeg na goed druk zetten van de bezoekers. Te Vrede was tien minuten later het eindstation van een prima aanval door de bal ongenadig hard via de onderkant van de lat binnen te schieten. ‘Een geweldige goal’, zei Lodewijks na afloop.

De coach vertelde verder te hopen dat volgende week maandag, als Jong Feyenoord/Excelsior thuis tegen Jong RKC speelt, de beslissing valt in de titelstrijd. ‘Het zou mooi zijn om die wedstrijd in een mooie ambiance af te werken en wat extra steun te krijgen van onze supporters’, sprak Lodewijks. ‘Een kampioenschap zou voor ons een mooie bekroning zijn van een jaar werken. Het is een compliment waard aan de spelers en de volledige staf dat de ploeg elke wedstrijd weer gemotiveerd aan de aftrap is verschenen, want dat is niet altijd even makkelijk.’

Jong Almere City FC – Jong Feyenoord/Excelsior 0-2
Scoreverloop:
23’ 0-1 Karsdorp
33’ 0-2 Te Vrede

Scheidsrechter: Van den Heuvel

Geel: Brito, Lamprou

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Lopes Cabral, Hardeveld, Van Beek, Brito; Bakkal, Karsdorp, Dekker; Kalisse (62’ Dammers), Te Vrede en Sleegers.

Bron: Feyenoord.nl

20140407-212139.jpg

You must be logged in to post a comment Login