Nieuws

Jong Feyenoord/Exc. wint met 3-2 van Jong Almere City

on

Jong Feyenoord/Excelsior keek in de wedstrijd tegen Jong Almere City vlak voor tijd nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar in de slotfase wisten de Rotterdammers toch nog de overwinning uit het vuur te slepen: 3-2. Grote man bij Jong Feyenoord/Excelsior was Mitchell te Vrede, die twee keer doel trof.

Jong Feyenoord/Excelsior ging rusten met een 1-0 voorsprong, door een goal van Te Vrede na een kwartier. Na de thee nam Jong Almere City echter brutaal de voorsprong. Dat team leek de punten ook in Almere te houden, totdat het Rotterdamse beloftenteam de achterstand in extremis toch nog om wist te draaien.

In Almere stond aan de kant van Jong Feyenoord/Excelsior Wessel Dammers, in de Feyenoordjeugd veelal als spits gebruikt, centraal achterin de verdediging. Naast Dammers centraal achterin was Lucas Woudenberg geposteerd, de Feyenoorder die normaal linksback staat, maar die plek nu door Elso Brito van Excelsior ingevuld zag worden. Calvin Verdonk, normaal juist centrale verdediger bij Feyenoord A1 werd als verdedigende middenvelder gebruikt en dat is opmerkelijk, omdat de naam Verdonk tegenwoordig steeds vaker valt als het gaat om de vervanging van Jordy Clasie in de toekomst. 

Jong Sparta speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Jong Willem II. Daardoor blijven de Spartanen laatste in de kampioenspoule van de beloftencompetitie. Jong Feyenoord/Excelsior blijft op de vierde plek staan. In de andere poule won Jong FC Dordrecht met 5-2 van Jong Volendam.

Volgend seizoen stopt het combinatieteam van Feyenoord en Excelsior en komen beide clubs elkaar apart tegen in de beloftencompetitie.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login