Nieuws

Jong Feyenoord/Exc. wint met 2-1 van Jong ADO Den Haag

on

Khalid Boulahrouz heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij Jong Feyenoord/Excelsior, in de thuiswedstrijd tegen Jong ADO Den Haag. De verdediger speelde volgens afspraak een helft mee in het duel dat met 1-0 werd gewonnen. Voor Boulahrouz waren het zijn eerste speelminuten sinds de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League. Sindsdien kwam hij vanwege een blessure niet meer in actie.

De tribune op Varkenoord was zeer goed gevuld voor het duel van de beloften en dat was niet voor niets. De toeschouwers zagen dat Jong Feyenoord/Excelsior aantrad met bijvoorbeeld drie spelers die uitkwamen voor Oranje (Khalid Boulahrouz, Ruben Schaken en Jean-Paul Boëtius) en een voorhoede die eerder dit seizoen nog werd opgesteld in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente.

Hoewel Jong Feyenoord/Excelsior zodoende op papier een veel sterker elftal op de been bracht dan de bezoekers uit Den Haag, was het krachtsverschil in de eerste helft kleiner dan op basis van de opstellingen verondersteld mocht worden. Jong ADO Den Haag, dat half augustus thuis met 3-0 had gewonnen van Jong Feyenoord/Excelsior, bood op Varkenoord aardig partij aan de Rotterdamse beloften, die werden gecoacht door Damien Hertog en Marcel Koning.

Dat Jong Feyenoord/Excelsior tot de rust weinig kansrijk was, mocht de ploeg desondanks vooral zichzelf aanrekenen. Hoewel er op de werklust en het tempo weinig viel aan te merken, was het spel van de beloften te slordig om de bezoekers echt in problemen te brengen. Pas toen op slag van rust een voorzet vanaf links werd gemist door een verdediger van Jong ADO Den Haag en Mitchell Te Vrede plotseling oog in oog kwam te staan met doelman Tim Coremans, werd de score in de wedstrijd geopend.

Na rust wist Jong Feyenoord/Excelsior vaker door de goed georganiseerde defensie van Jong ADO Den Haag te breken, al moest de ploeg ook een doelpunt van de bezoekers incasseren. Tien minuten voor tijd profiteerde Jan Verduijn van miscommunicatie tussen Lucas Woudenberg en Erwin Mulder, waarna het een koud kunstje was om de bal binnen te tikken. Daarmee werd het doelpuntenverschil weer terug gebracht tot één, want even eerder was Tonny Vilhena aan de andere kant van het veld scherp voor het doel geweest. De middenvelder tikte de bal binnen, nadat Ruben Schaken met een schot van afstand de paal had geraakt.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong ADO Den Haag
Scoreverloop:
44’ 1-0 Te Vrede
76’ 2-0 Vilhena
79’ 2-1 Verduijn

Scheidsrechter: Gerritsen

Geel: Te Vrede, Dammers (Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Karsdorp, Steenvoorden, Boulahrouz (46’ Van der Pijl), Woudenberg; Dammers, Achahbar, Vilhena; Schaken, Te Vrede en Boëtius.
Jong ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, Bulut, Groos (56’ Nieuwenhuys / 76’ Claver), Fecunda; Merencia, Gehrt, Hevel (66’ Eren); Verduijn, De Vlugt en Van Veen.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_8419.PNG

You must be logged in to post a comment Login