Nieuws

Jong Feyenoord/Exc. wint met 0-3 van Jong Psv

on

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond een overtuigende overwinning geboekt op Jong PSV. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst zegevierde op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven met 0-3. Sekou Cissé en Anass Achahbar brachten hun ploeg nog voor rust op een comfortabele 0-2 voorsprong, waarna Terence Kongolo kort na rust met de derde Rotterdamse treffer de eindstand bepaalde.

Van Bronckhorst kon in Eindhoven beschikken over in totaal negen spelers vanuit de A-selectie. Onder hen waren ook John Goossens en Sekou Cissé, die afgelopen zaterdag nog op een invalbeurt konden rekenen tijdens de verloren competitiewedstrijd van Feyenoord tegen sc Heerenveen.

De laatste toonde al vroeg in de wedstrijd zijn waarde, door de score open te breken en zijn ploeg daarmee aan de leiding te brengen. Vijf minuten later zat Jong Feyenoord/Excelsior helemaal in een zetel, nadat Achahbar de voorsprong had verdubbeld.

Mocht Jong PSV, dat eveneens met een aantal spelers uit de A-selectie aantrad, tijdens de rust nog goede hoop hebben gehad op een goed resultaat, dan was die na enkele minuten spelen in de tweede helft verdwenen. Kongolo tekende voor de derde Rotterdamse treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 0-3.

Jong Feyenoord/Excelsior kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen, waardoor het de eerste overwinning na vijf duels zonder zege behaalde en daarmee bovendien de Eindhovenaren passeerde op de ranglijst. Volgende week treedt Jong Feyenoord/Excelsior op Woudestein aan tegen Jong Ajax.

Jong PSV – Jong Feyenoord/Excelsior 0-3
Scoreverloop:
19’ 0-1 Cissé
24’ 0-2 Achahbar
47’ 0-3 Kongolo

Scheidsrechter: Dieperink

Geel: Pieters, Schouw (Jong PSV)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:
Lamprou; Leerdam, Kongolo, Van Huijgevoort, Nelom; Berkvens, Mokotjo, Goossens (60’ Driebergen); Achahbar, Te Vrede en Cissé.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login