Jong Feyenoord wint van Jong Go Ahead Eagles

De beloften van Feyenoord hebben de tweede overwinning geboekt in de kampioenscompetitie. Jong Feyenoord, dat aantrad met voornamelijk spelers van Feyenoord Onder 19, versloeg Jong Go Ahead Eagles dinsdagavond met 0-2.

Bij de thuisploeg werd na afloop gesproken van ‘een uitslag die de wedstrijd geen eer aandoet,’ maar bij Jong Feyenoord was er niemand die daar om maalde. Het piepjonge team van trainer Arnold Scholten had het naar behoren gedaan in Wesepe en kwam al vroeg op voorsprong via Denzel Hall .

De rechtsback haalde van zo’n twintig meter uit en liet Jong Go Ahead Eagles-doelman Jeroen Houwen kansloos. Hall, voor wie het zijn tweede goal in de kampioenspoule was, zorgde met zijn treffer voor een voorsprong waarmee Jong Feyenoord de rust haalde.

Jong Go Ahead Eagles kreeg na de openingstreffer en na rust weliswaar wat kansen, maar keeper Elber Evora werd niet verslagen. Zijn collega moest nog wel een keer de bal uit het net vissen. Splinter de Mooij bepaalde de eindstand in de 69ste minuut op 0-2. Waar ze in Overijssel op minimaal een punt hadden gehoopt, gingen de drie punten mee terug naar Rotterdam.

Volgende week ontvangt Jong Feyenoord de beloften van VVV-Venlo op Varkenoord. Er wordt maandagavond om 18:30 uur afgetrapt.

Jong Go Ahead Eagles – Jong Feyenoord 0-2