Nieuws

Jong Feyenoord wint met 0-2 van Vitesse Onder 21

on

Jong Feyenoord heeft op bezoek bij Jong Vitesse de vierde zege van het seizoen geboekt: 0-2. Door de overwinning in Arnhem heeft het team dat onder leiding staat van hoofdcoach Arnold Scholten na zes speelronden de minste verliespunten in Poule A van de Reservecompetitie.

‘Een prima overwinning en ook verdiend,’ vond Scholten na de krachtmeting op Papendal. Yassin Ayoub opende de score in de 23e minuut na een goede individuele actie en dito afronding. Amper twee minuten na rust gooide Splinter de Mooij de wedstrijd in het slot door een rebound – na een schot van Luciano Narsingh – te benutten: 0-2.

‘Dan is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld,’ weet Scholten. ‘Maar je weet ook dat het nog spannend kan worden als je er daarna niet in slaagt de score verder uit te breiden. Gelukkig viel dat mee en hebben we goede zaken gedaan.’

Met veertien punten uit de eerste zes speelronden (vier zeges, twee gelijke spelen) heeft Jong Feyenoord de minste verliespunten in Poule A van de Reservecompetitie. Maar nog belangrijker volgens Scholten: ‘De jongens uit de eerste selectie hebben volle bak kunnen spelen. Daarmee bouwen ze iets op waar ze ook bij Feyenoord 1 profijt van kunnen hebben.’

Komende donderdag speelt Jong Feyenoord de derde en laatste groepswedstrijd in de Premier League International Cup. Er moet gewonnen worden van Jong Derby County om uitzicht te blijven houden op een plek in de knock-outfase van het toernooi, na een nederlaag tegen Jong AS Monaco (3-1) en zege op Jong Southampton (1-2).

Jong Vitesse – Jong Feyenoord 0-2 
Scoreverloop:
23’ 0-1 Ayoub
47’ 0-2 De Mooij

Opstelling Jong Feyenoord: Bijlow; Geertruida (46’ Valk), Hendriks, Johnston, Malacia (46’ Knoll); El Bouchataoui, Ayoub, Burger; Narsingh, De Mooij, Touré.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login