Jong Feyenoord verliest ook kansloos van Jong Sc Heerenveen

Jong Feyenoord verliest ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule. Vorige week dinsdag werd er thuis met 1-4 verloren van Jong Roda JC. Vandaag verloor de ploeg van trainer Arnold Scholten met dezelfde cijfers in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. (4-1).

Grote man op Sportpark Skoatterwâld was Rein Smit van Sc Heerenveen. De 19-jarige aanvaller was driemaal trefzeker.

04022020263078_DSC_43211

Na twintig minuten spelen zette Smit sc Heerenveen op voorsprong. De aanvaller kopte een voorzet van Alen Halilovic achter Feyenoord-doelman Nick Marsman (1-0). Een paar minuten later verdubbelde Smit uit een scrimmage de score (2-0). Tien minuten voor rust kwamen de Rotterdammers terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Bo de Bruijn (2-1).

Vijf minuten na de pauze bracht Smit de marge weer op twee door een voorzet van aanvoerder Hamdi Akujobi binnen te tikken (3-1). Vlak voor tijd besliste Arjen van der Heide het duel definitief. Op aangeven van invaller Progon Maloku bleef de aanvaller oog in oog met Marsman kalm (4-1).

We waren vanavond niet constant genoeg,’ reageerde Arnold Scholten na afloop. ‘In sommige fases deden we het goed, maar in een aantal fases ook een stuk minder. Dat moet gewoon beter.’

Scholten was daarentegen wel blij dat de spelers die al dan niet door blessures minder in actie kwam de laatste periode probleemloos de negentig minuten konden volmaken. ‘Daar stond deze wedstrijd ook een beetje in het teken van. De jongens die terugkomen van een blessure konden volle bak gaan en zijn ook goed uit de wedstrijd gekomen.’

Jong sc Heerenveen – Jong Feyenoord 4-1 (2-1). 20. Smit 1-0, 28. Smit 2-0, 34. De Bruijn (e.d.) 2-1, 50. Smit 3-1, 86. Van der Heide 4-1.

Bron: scheerenveen.nl en FEYENOORD.nl