Jong Feyenoord verliest met 4-1 van Jong Pec Zwolle

Jong Feyenoord is er niet in geslaagd om net als Feyenoord 1 PEC Zwolle te verslaan. Waar de hoofdmacht van de Zwollenaren in De Kuip zondag met 1-0 ten onder ging, was de beloftenploeg van PEC maandag met 4-1 te sterk voor ons tweede team.

De competitiewedstrijd begon voortvarend voor Jong Feyenoord, dat voornamelijk met jeugdspelers aantrad. Jong PEC Zwolle raakte vroeg in de wedstrijd weliswaar de lat met een kopbal, maar in de zesde minuut opende Splinter de Mooij de score voor de bezoekers: 0-1.

Voor rust boog de thuisploeg die achterstand om naar een 2-1 voorsprong. Na de pauze vond Jong PEC Zwolle nog twee keer het net, waardoor het team de drie punten in Zwolle hield. Jong Feyenoord leed daardoor de tweede nederlaag op rij (en in totaal na negen competitieduels). De beloften bezetten de vierde plaats met drie punten minder dan koploper Jong FC Groningen.

Jong PEC Zwolle – Jong Feyenoord 4-1
6’ De Mooij 0-1
29’ Koorman 1-1
40’ Koorman 2-1
66’ Van Duinen 3-1
74’ Reijnders 4-1

Opstelling Jong Feyenoord: Evora, Huijgen, Van der Lubbe, Johnston, Veenvliet (82’ Van der Veldt), Bouchataoui, Akdeniz (69’ Tearr), Zitman, Belarbi (69’ Van Veldhoven), De Mooij, Omgba.