Jong Feyenoord in slotfase naast Jong Pec Zwolle

Jong Feyenoord heeft donderdag veerkracht getoond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Ondanks een 3-1 achterstand keerde de ploeg, die deze keer zonder spelers uit de eerste selectie aantrad, met een punt terug naar Rotterdam (3-3).

De thuisploeg had vanaf het begin de overhand in de wedstrijd. De 1-0 was hiervan een logisch gevolg, al wist Jong Feyenoord desondanks goed stand te houden. Ömer Gündüz trok een paar minuten de stand gelijk uit een strafschop: 1-1.

Een val op zijn hand zorgde ervoor dat doelman Elber Evora na een half uur spelen de strijd moest staken. Jordie van Leeuwen nam zijn plaats onder de lat in, maar kon niet voorkomen dat de PEC kort na rust op voorsprong kwam en deze twintig minuten voor tijd uitbouwde naar 3-1.

De talenten van Feyenoord Academy gaven zich echter niet gewonnen en toonden meer lef in hun spel. Het resulteerde in een aantal goede kansen, onder andere voor invaller Abdelouafi Belarbi.

De jonge spits van Feyenoord Onder 17 bekroonde zijn sterke invalbeurt even later alsnog. Twee keer verschalkte hij doelman Quinten van de Graaf met een goede kopbal en zorgde er daarmee hoogstpersoonlijk voor dat er toch nog een punt mee terug ging naar Rotterdam.

Trainer Arnold Scholten was na afloop content. ‘Dit was een lastige wedstrijd,’ sprak hij. ‘Jong PEC Zwolle speelde met een sterke ploeg, met onder andere Ouasim Bouy en Rick Dekker. Ik moet de weerbaarheid van het team complimenteren, die heeft uiteindelijk geresulteerd in een gelijkspel.’

Jong PEC Zwolle – Jong Feyenoord 3-3
20′ 1-0
23′ 1-1 Gündüz (strafschop)