Feyenoordinbeeld

Jones: ‘Ik ben hier niet gekomen om tot de Kerst te keepen’

on

Brad Jones is niet van plan om zijn plek onder de lat bij Feyenoord na de Kerst weer af te staan. De Australiër vervangt momenteel de geblesseerde Kenneth Vermeer. Jones hoopt echter ook in 2017 in het Rotterdamse doel te staan..
“Ik ben hier niet gekomen om tot de Kerst te keepen”, vertelt Jones in Voetbal International. “Het spijt me voor Vermeer, maar het moet uiteraard mijn ambitie zijn hier een heel seizoen te keepen. Alle 36 wedstrijden. Oh, spelen jullie er 34? Nou, ook prima. Ik wil voor het eerst in mijn leven een heel seizoen onder de lat staan, dat is mijn doelstelling. Garanties zijn er nooit, maar ik geloof erin.”

.

Jones komt bij Liverpool vandaan en ziet in die club veel gelijkenissen met Feyenoord. “Net als bij Liverpool gaat het voetbal hier veel dieper bij de mensen dan bij veel andere clubs. Het is onvoorwaardelijke liefde. Vaak zie je bij veel andere clubs die liefde opbloeien bij successen. Dat is hier heel anders. De fans blijven komen als het slecht gaat. Ze lijden mee in moeilijke tijden en staan onvoorwaardelijk achter hun team. Ze zijn hun club.”

.

“Dat gevoel vind ik echt machtig. Deel zijn van zoiets. Feyenoord is een beetje het Liverpool van Nederland”, stelt de routinier. “Onverwoestbaar, maar wel op zoek naar een nieuw stadion, op zoek naar meer geld, op zoek naar die landstitel. Dat verlangen is zó groot bij de supporters en iedereen rond de club.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login