Nieuws

John de Wolf: ‘Ik heb er nog niet over nagedacht’

on

John de Wolf zat donderdagavond bij afwezigheid van Arne Slot en Marino Pusic op de bank bij Feyenoord samen met Sipke Hulshoff en Robin van Persie. Hij pleegde tijdens de wedstrijd nog wel even een belletje met de hoofdtrainer, die evenals zijn assistent met corona thuiszat, maar zag dat Feyenoord opnieuw eenvoudig afrekende met Partizan Belgrado.

De Wolf kreeg tijdens de wedstrijd telefoon van Slot, zo bevestigde De Wolf na de wedstrijd. Dat was één van de vooraf gemaakte afspraken, evenals het feit dat Sipke Hulshoff de coaching op zich nam en De Wolf rondom het duel de pers te woord zou staan, benadrukte hij. “Verder hebben we alles hetzelfde gedaan zoals we het normaal ook doen. Het was herkenbaar voor de spelersgroep en we zijn ons niet anders gaan gedragen dan normaal.”

Feyenoord won donderdag opnieuw vrij eenvoudig van Partizan, waardoor De Wolf in de tweede helft de nodige wissels kon toepassen. De kwartfinale werd echter niet bereikt met de handrem erop, geeft hij aan. “Dat was ook niet de bedoeling. Als ik die jongens binnen zie komen, dan zie ik dat het toch wel energie heeft gekost. Maar dat geeft niet: we hebben een mooi resultaat behaald, zitten voor het eerst sinds twintig jaar bij de laatste acht in Europa. Iedereen vrolijk naar huis, wij ook en morgen gaat het vizier op De Klassieker en gaan we kijken wie er beschikbaar is, van zowel spelers als staf.” 

Of de tegen Partizan ontbrekende spelers zorgenkindjes zijn voor zondag, wanneer De Klassieker wordt gespeeld, moet volgens De Wolf dus nog blijken. “Malacia heeft het vandaag wel geprobeerd. Hij heeft geen corona, maar een tik gekregen van de week. Hij was niet fit genoeg voor vandaag.” Trauner en Pedersen ontbraken – net als Slot en Pusic – als gevolg van een positieve coronatest. 

Verder zei De Wolf ‘nog geen seconde’ bezig geweest te zijn met het treffen met Ajax. “Dat klinkt misschien wat overdreven, maar is wel zo. We wilden vandaag niemand teleurstellen, ook het publiek niet. En als er normaal één iemand is die heel snel naar De Klassieker gaat, ben ik dat. Maar ik heb er nu nog niet over nagedacht.”

Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply