Nieuws

Joey Koorevaar verlaat na 13 seizoenen Feyenoord

on

Joey Koorevaar moet na 13 seizoenen helaas vertrekken bij Feyenoord. De leiding van Feyenoord heeft besloten het aflopende contract van de 20-jarige doelman niet te verlengen.

Koorevaar volgde op zeer jonge leeftijd zijn opleiding bij SV Slikkerveer, waar hij als voetballer in 2007 de overstap maakte naar de Feyenoord Academy.

Twee jaar later, op 8 jarige leeftijd, werd Joey getransformeerd tot keeper.
Als keeper maakte Koorevaar al snel indruk en werd vanaf zijn 13e levensjaar al uitgenodigd voor de selectie van het Nederlands Elftal Onder 14.

Bij Feyenoord timmerde Koorevaar niet onverdienstelijk aan de weg. In 2018 werd Koorevaar met Feyenoord Onder 16 kampioen van Nederland.

In augustus won de toen 17-jarige doelman met Feyenoord O19 in Kroatië het Mladen Ramljak International Memorial Tournament door in de finale Real Madrid met 0-2 te verslaan. Koorevaar werd uitgeroepen tot keeper van het sterk bezette toernooi.

Twee weken later won Koorevaar met Onder 19 de Supercup door PSV O19 met 2-3 te verslaan.

Het winnen van de Supercup was voor Feyenoord O19 de opmaat voor een turbulent seizoen 2018-2019. Feyenoord Onder 19 reeg de zegens aaneen, maar in de slotfase van de competitie ging mis in de uitwedstrijd tegen NAC Breda, waardoor op de laatste speelronde van de competitie het kampioenschap beslist zou worden in een onderlinge confrontatie met Ajax O19. Na ruim een half uur spelen werd de kampioenswedstrijd stilgelegd vanwege ongeregeldheden op de Amsterdamse tribune waar de harde kern van de Amsterdammers de confrontatie zocht met de familieleden van de Feyenoord-spelers Onder 19. Waar iedereen verwacht had dat deze wedstrijd definitief afgelast zou worden, besloot de KNVB anders. Een week later moesten de mannen van trainer Dirk Kuyt wederom afreizen naar de hoofdstad, om het restant van de kampioenswedstrijd uit te spelen. Helaas voor alles en iedereen die Feyenoord Onder 19 een warm hart toedroeg verloren de jonge Rotterdammers, met Koorevaar in het doel met 2-0.

Het seizoen hierna zagen we Joey Koorevaar bij de wedstrijden van Feyenoord O19, Jong Feyenoord en sporadisch bij Feyenoord 1.

Eind oktober 2019 speelde Jong Feyenoord in de groepsfase van de Premier League International Cup tegen Jong Southampton.
Bij een 1-0 achterstand, viel Joey in de 61e minuut in, na een blessure van Nick Marsman. Jong Feyenoord won dit duel uiteindelijk met 1-2.
Een week later kreeg Joey een basisplaats in hetzelfde toernooi. Jong Feyenoord speelde tegen Jong Derby County. Helaas moest de Rotterdamse doelman in de absolute slotfase capituleren tegen de Engelsen en verloor met 2-1.

In november en december 2019 zat de jonge doelman een aantal maal op de reservebank bij Feyenoord 1 en mocht in december van Dick Advocaat ook mee naar de uitwedstrijd in de Europa League tegen Fc Porto. Helaas kwam het voor Joey niet meer tot een optreden voor het eerste elftal van de Rotterdammers.

In oktober 2020 zat Joey, ondanks zijn reserverol bij Feyenoord Onder 21, nog in voorselectie voor Oranje Onder 19 voor een trainingsstage. Helaas gooide COVID-19 roet in het eten en ging de stage én de daaropvolgende EK-Kwalificatiewedstrijden niet door.

In totaal stond de doelman 24 keer onder de lat bij één van de jeugdelftallen van het Nederlands Elftal. In mei 2018 werd Koorevaar zelfs in Engeland Europees Kampioen met Oranje Onder 17. Joey maakte ook in de finale tegen Italië indruk door na de reguliere speeltijd (2-2) in de penaltyserie de eerste twee penalty’s te pakken. Nederland O17 won de penaltyreeks uiteindelijk met 4-1.

Wij wensen Joey veel succes in zijn verdere carrière en wellicht keert hij later alsnog terug bij zíj́n club: Feyenoord.

Bron: FeyenoordinBeeld.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply