Nieuws

Jean-Paul Boëtius wil weer vlammen

on

Jean-Paul Boëtius heeft in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen geen stempel kunnen drukken op het spel van Feyenoord. In de uitwedstrijd bij ADO Den Haag (0-1) haalde trainer Fred Rutten hem na een uur al naar de kant. Een fikse domper voor de buitenspeler.

“Ik baal altijd als ik word gewisseld, ook al is het in de 85e minuut”, vertelde de twintigjarige Boëtius aan Metro. “Het liefst maak ik de negentig minuten vol en wil ik belangrijk zijn. Maar stel dat ik het even niet kan opbrengen is het wellicht goed om een frissere speler in te brengen die nóg belangrijker kan zijn. Dus ik vond het niet onlogisch dat de trainer mij tegen ADO naar de kant haalde.”

Zelf is de aanvaller natuurlijk niet tevreden, ondanks de eerste competitiezege. “Er gaat genoeg goed, maar ik vroeg mezelf af waarom mijn kwaliteiten er niet helemaal uit kwamen. Het antwoord weet ik niet. In voorgaande seizoen was ik nog jonger en ging het vaak lekker, dus de jeugdigheid kan het niet zijn. Ik moet niet te veel bezig zijn met zoeken naar antwoorden. Nu ben ik weer helemaal vrij in mijn hoofd.”

Tegen sc Heerenveen wil Boëtius het oude ritme ophalen. “Het is niet zo dat ik in de put zat ofzo, maar na de wedstrijden dacht ik veel aan wat ik niet goed had gedaan, vooral in aanvallend opzicht”, beaamde hij. “Zoiets moet je als voetballer zelf opzij kunnen zetten. Dat is gelukt, want vandaag op de training liep het weer lekker. Hopelijk kan ik dat gevoel meenemen in de wedstrijd tegen Heerenveen.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7366.PNG

You must be logged in to post a comment Login