Nieuws

Jean-Paul Boëtius: ‘Vorm en plezier is terug’

on

Jean-Paul Boëtius is weer even terug in Nederland. Met Jong Oranje bereidt hij zich voor op de eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Daarin is Jong Cyprus de tegenstander.

De Rotterdammer stond de laatste twee competitiewedstrijden bij FC Basel in de basis en is met zijn club koploper in de Zwitserse competitie. Die factoren zorgen ervoor dat de aanvaller het goed naar zijn zin heeft. “De vorm is terug. Ik kan weer lachen en ik ben in een nieuwe omgeving waar ik het plezier terug heb.” 
Dat was Boëtius bij zijn oude club Feyenoord kwijt. De club waar hij de hele jeugopleiding doorliep en na een flitsende start in de drie daaropvolgende jaren de hoge verwachtingen slechts sporadisch kon waarmaken. “Het vertrouwen dat ik in het begin voelde, miste ik. Vorig seizoen heb ik een slecht seizoen gedraaid. Ik heb 31 wedstrijden gespeeld, maar dat is heel wat anders dan 31 wedstrijden spelen met vertrouwen.”
“Natuurlijk gaat het ook gepaard met prestaties. Waar dat aan lag, weet ik niet. Dan is er een dag waarop je een nieuwe uitdaging moet aangaan, want die miste ik ook bij Feyenoord. Daarom heb ik voor FC Basel gekozen omdat ik daar een uitdaging zag die ik ook zou kunnen halen. In mijzelf had ik vorig seizoen ook niet veel vertrouwen, maar dat lekkere gevoel is terug.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login