Nieuws

Janmaat: “WK 2014 zou fantastisch zijn”

on

Er viel weinig te genieten tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland (0-0). Eén van de weinige Oranje-kansen kwam van de voet van rechtsback Daryl Janmaat.

De Feyenoorder zag na een goede combinatie zijn schot gered worden door de Duitse doelman Manuel Neuer. Janmaat maakte een gretige indruk. “Ik had inderdaad erg veel zin om te spelen”, zei hij tegen NUsport. “Jammer dat Neuer zijn hand nog tegen mijn schot kreeg. Anders was ‘ie erin gegaan.”

Janmaat kwam in de tweede helft in het veld als vervanger van Ricardo van Rhijn. “Het was sowieso geen spectaculair duel. Een beetje saai vond ik het. Maar Duitsland heeft natuurlijk een sterke ploeg, zelfs al speelden ze niet met de beste opstelling. Op een aantal momenten hebben wij het goed gedaan.”

Zowel Janmaat als Van Rhijn is niet zeker van een basisplaats onder bondscoach Louis van Gaal. De strijd op de rechtsbackpositie ligt nog open. “Er zijn onder Louis van Gaal maar een paar spelers zeker van hun plek. Op rechtsback is niemand dat nog. Daarom is het extra belangrijk dat ik de komende tijd goed ga presteren bij mijn club. Ik vind het wel mooi dat de bondscoach kijkt naar de vorm van de dag.”

Stiekem droomt Janmaat al over het WK 2014 in Brazilië. “Natuurlijk denk ik daar weleens aan. Het zou fantastisch zijn om dat mee te maken. Maar ik moet er nog niet te veel mee bezig zijn. Eerst presteren.”

Bron: Goal.com

You must be logged in to post a comment Login