Nieuws

Janmaat: “We hebben geen kampioensploeg”

on

Feyenoord kreeg zondag tegen PSV een flinke tik om de oren. In Eindhoven bleef het weliswaar lang 0-0, maar de uiteindelijke nederlaag (3-0) was verdiend. Feyenoord hoopte zich te kunnen meten met PSV, maar kwam van een koude kermis thuis.

“We waren niet goed genoeg”, luidt de simpele en pijnlijke conclusie van Daryl Janmaat tegenover FCUpdate.nl. “Voor rust stond de organisatie best goed, maar in balbezit waren we veel te slordig. We creëerden te weinig om het PSV echt moeilijk te maken.”

Omdat het tot een half uur voor tijd 0-0 bleef in Eindhoven, mocht Feyenoord ondanks het magere spel lang hopen op een positief resultaat. “Met Graziano Pellè kregen we zelfs nog een kans op de 0-1. Als die er in gaat, loopt de wedstrijd heel anders. Op dat moment had ik namelijk het gevoel dat wie als eerste zou scoren, de wedstrijd zou winnen. Maar eigenlijk hadden we, gezien ons spel, nergens recht op”, vindt Janmaat.

De ruime nederlaag in het Philips Stadion zorgt voor een flinke kater bij de rechtsback. “Zeker omdat we hierheen gingen met het idee dat er iets te halen viel. Dit was een wedstrijd waarin we ons wilden meten met een topploeg, maar dat is helaas niet gelukt.”

Het resultaat van de nederlaag is dat Feyenoord na zes wedstrijden op tien punten staat, goed voor een voorlopige zesde plaats in de Eredivisie. Het gat naar koploper FC Twente is al opgelopen tot acht punten, maar daar is Janmaat niet zo mee bezig. “We hebben geen kampioensploeg, maar dat wisten we al. Ons doel is een plek bij de eerste vijf en daar moeten we dit seizoen voor gaan. Dit was een eerste meetmoment en dat is uitgelopen op een teleurstelling, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Pas in de winterstop kan je eigenlijk zeggen waar je staat ten opzichte van de concurrentie.”

Bron: fcupdate.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply