Nieuws

Janmaat: ‘Oranje wordt een soort gewoonte’

on

Hij werd weer opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de dubbele WK-kwalificatieduels met Estland en Roemenië. Niemand twijfelt eraan dat Daryl Janmaat straks ook tot het definitieve keurkorps behoort. “Oranje wordt een soort gewoonte.”

Desondanks wil de 23-jarige verdediger zich niet bestempelen als nieuwe rechtsback van Oranje. “Zo ver wil ik niet gaan, want dat is afhankelijk van hoe ik bij Feyenoord presteer, maar ik heb de laatste interland tegen Italië wel mogen spelen”, vertelt hij in Voetbal International. “Dat ging goed, zoals ik eerder tegen Duitsland al een keer aardig inviel, beter dan mijn debuut tegen Turkije.”

“Komt door spanning. Zo’n debuut in Oranje is wel wat, hoor. Als jonge jongen droom je van niets anders en dan sta je ineens tussen spelers die je kent van televisie. Bij mij zorgde dat voor een beetje spanning, want alles is onwennig, maar uiteindelijk wordt Oranje dan ook een soort gewoonte. Na twee keer weet je wel hoe het werkt en is het voor een voetballer fantastisch, want alles is tot in de puntjes geregeld. Je hoeft je alleen maar bezig te houden met voetbal.”

“Na dat moeilijke debuut tegen de Turken, hoop ik dat ik de afgelopen wedstrijden aan de bondscoach heb laten zien dat ik het niveau aankan. Ik bedoel: tegen Duitsland en Italië, twee toplanden, moet je laten zien wat je kunt en ik geloof dat ik dat wel redelijk heb gedaan. En nu moet ik die lijn doortrekken. Volgend jaar is het WK in Brazilië. Als je zo dichtbij bent als ik, moet dat gewoon een reëel doel zijn en dat is het dus ook.”

Hij sprak bondscoach Louis van Gaal voor het laatst na afloop van de gewonnen kraker tegen PSV anderhalve week geleden. “Toen hebben we even kort gesproken. ‘Goed gedaan’, zei hij, ‘ga zo door’. Slechts een paar woorden, maar ze geven wel vertrouwen. Dat Brazilië nu een reëel doel is, zegt veel over hoe snel de ontwikkeling van een voetballer kan gaan.”

Bron: Elfvoetbal.nl

You must be logged in to post a comment Login