Nieuws

Janmaat: ‘Ook PSV en Ajax hebben het moeilijk’

on

Dankzij een overwinning op Roda JC verkleinde Feyenoord zondagmiddag het gat met de Nederlandse (sub)top. Daryl Janmaat erkent het belang van de driepunter.

Van de negen Eredivisiewedstrijden eindigden dit weekend liefst zes duels in een gelijkspel. Onder meer PSV, Ajax, FC Twente en koploper PEC Zwolle moesten genoegen nemen met een puntendeling. Feyenoord, dat een beroerde seizoensstart kende, profiteerde in de eigen Kuip optimaal en boekte een 4-0 overwinning op Roda. Janmaat weet dat het verschil met de bovenste plaatsen inmiddels weer nihil is.

Tevreden over het spel van zijn ploeg was de rechtsback echter gematigd. “Bij vlagen was het niet best, vooral na rust niet. We hebben wel als een team gestreden en waren fel”, aldus Janmaat tegenover VoetbalPrimeur. “Afgelopen donderdag (tegen Kuban Krasnodar, red.) hebben we natuurlijk wel een tik gehad. De druk om van Roda te winnen was daardoor wel aanwezig. Uiteindelijk hebben we niets weggegeven.”

Dat Feyenoord met slechts twee overwinningen in vijf wedstrijden slecht aan het seizoen begonnen is, zegt Janmaat niet veel. “PSV en Ajax spelen dit weekend gelijk, die ploegen hebben het ook moeilijk. Het is daarom belangrijk dat we uit de laatste twee wedstrijden zes punten hebben gepakt. Natuurlijk houden we de topploegen nog in de gaten”, vervolgt de verdediger.

Over twee weken vervolgt Feyenoord de Eredivisie met een uitwedstrijd bij NEC, maar Janmaat moet komende week al aan de bak. De verdediger is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor de twee interlands tegen Estland en Andorra. “Ik was er de vorige keer niet bij, dus ik vind het leuk dat ik er weer bij zit. We kunnen ons met het Nederlands elftal plaatsen voor het WK. Dat is voor mij een nieuwe ervaring, daarom heb ik er natuurlijk erg veel zin in.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

20130902-073541.jpg

You must be logged in to post a comment Login