Nieuws

Janmaat: ‘Nooit gevreesd voor WK’

on

Het Nederlands elftal is dinsdagmiddag met Daryl Janmaat vertrokken voor een trainingskamp in het Portugese Lagos. De Feyenoord-verdediger viel zaterdag geblesseerd uit in de oefenwedstrijd met Ecuador. Toch was de rechtsback niet bang dat zijn deelname op WK in gevaar zou komen. “Daar heb ik niet aan gedacht.”

De enkelblessure die Janmaat zaterdag opliep lijkt voorspoedig te herstellen. “Het gaat gelukkig de goede kant op, maar we moeten het nog even aankijken”, aldus de verdediger.

Naast Janmaat gaan ook zijn Feyenoord-ploeggenoten Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Jordy Clasie en Terence Kongolo mee op trainingskamp. Die laatste maakte tegen Ecuador zijn debuut in Oranje. “Het was een mooi debuut, het is mooi om mee te maken”, zei de verdediger op Schiphol. Over zijn kansen om mee te gaan naar het WK wilde Kongolo niet speculeren. “Dat is aan de trainer.”

Bondscoach Louis van Gaal zelf liet over de tactiek van het Nederlands elftal weinig los. “We hebben getraind op situaties waarin de tegenstander balbezit heeft, nu gaan we ons richten op ons aanvallende spel.”

Oranje vertrok dinsdag vanaf Schiphol nog zonder Arjen Robben. De aanvaller krijgt van bondscoach Louis van Gaal een paar dagen extra rust, omdat hij zaterdag nog met Bayern München in de bekerfinale in speelde. Robben vliegt donderdag naar Portugal.

Bron: Rijnmond.nl

20140520-172245-62565749.jpg

You must be logged in to post a comment Login