Nieuws

Janmaat: “Interlands hebben me sterker gemaakt”

on

Daryl Janmaat is niet meer weg te denken uit de basis van Feyenoord en mag zich sinds september zelfs international noemen. De rechtsback van de Rotterdammers ontkent niet dat die status iets met hem doet.

‘Sinds ik in het Nederlands Elftal speel ben ik hongeriger geworden’, aldus Janmaat, die geen precieze carrièreplanning in zijn hoofd heeft. ‘Natuurlijk ben ik ambitieus en heb ik iets in mijn hoofd, maar dat moet eerst nog maar uitkomen’, vervolgt hij. Wat de verdediger in gedachten heeft wil hij niet zeggen.

Janmaat speelt met Oranje regelmatig internationale topwedstrijden, iets wat hem naar eigen zeggen goed doet. ‘Ik merk dat ik sterker wordt van die internationale duels. Het is jammer dat Feyenoord niet in de Europa League speelt. Het zou goed zijn voor de jonge ploeg’, aldus de 23-jarige verdediger.

Zondag komt Janmaat met Feyenoord in actie tegen AZ. ‘Die ploeg staat lager dan ze kunnen’, vindt Janmaat. ‘Ze kunnen goed voetballen, maar een topper wil ik het duel tegen ze niet noemen, daarvoor staan ze te laag op de ranglijst.’ Janmaat beseft het belang van het duel tegen de Alkmaarders: ‘Als je in Alkmaar wint kun je een goede stap zetten richten een topklassering in de winterstop.’

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login