Nieuws

Janmaat: “In De Kuip voelen we ons ijzersterk”

on

Feyenoord is al een jaar ongeslagen in de Kuip. De Rotterdammers verloren voor het laatst een thuisduel op 5 november 2011, toen NEC te sterk was. “In de Kuip moeten wij vrijwel alle punten kunnen pakken”, zegt de optimistische Daryl Janmaat.

“Het is simpel: als wij thuis vrijwel alle punten pakken en we doen in uitwedstrijden geen extreem gekke dingen, dan is de doelstelling ‘finishen in de top-5’ zonder problemen haalbaar”, zo stelt de rechtsback in het Algemeen Dagblad. Daarbij is de steun van het publiek belangrijk. “Zondag thuis tegen Roda JC bijvoorbeeld hebben wij echt heel goed gespeeld. We voelen ons in de Kuip echt ijzersterk, beseffen ook dat er in de laatste weken voor de winterstop nog veel te winnen is.”

Woensdag speelde Janmaat nog met het Nederlands elftal. “Het zal voor ons geen enkel probleem zijn om de focus na Oranje weer volledig op Feyenoord te leggen”, zegt hij. “We spelen thuis, voelen ons sterk. Ik kan natuurlijk niet voor de andere jongens spreken, maar ik heb echt heel veel zin in die wedstrijd. We willen drie punten pakken en stap voor stap omhoog kruipen op de ranglijst.”

“We willen zondag een mooie uitslag neerzetten tegen Willem II”, gaat de verdediger verder. “Tegen Roda JC scoorde ik, tegen Duitsland net niet. Manuel Neuer pakte mijn schot in de korte hoek. We spelen dit kalenderjaar nog vier keer thuis, wat mij betreft zetten we die lange reeks zonder thuisnederlaag gewoon voort.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login