Nieuws

Janmaat: “Ik ben gewoon heel tevreden, meer niet”

on

Daryl Janmaat lijkt de strijd om de plek rechts achterin bij Oranje voorlopig gewonnen te hebben. De voorgaande maanden koos bondscoach Louis van Gaal nog regelmatig voor Ricardo van Rhijn, maar tegen Estland en Roemenië was Janmaat de onomstreden en prima functionerende rechtsback van het Nederlands elftal.
Dat bondscoach Van Gaal tegen Estland en Roemenië voor Janmaat koos in plaats van Van Rhijn, heeft alles te maken met het goede spel van de rechtsback bij zijn club Feyenoord. Janmaat beschaamde het vertrouwen van de bondscoach geenszins. Tegen Estland (3-0) was hij met twee assists zelf van grote waarde voor Oranje.

Janmaat lijkt in niets meer op de onzekere back die in september tegen Turkije bibberend zijn debuut in het Nederlands elftal maakte. “Die eerste interland was heel onwennig”, zegt hij tegen FCUpdate.nl. “Dat was niet goed, maar daar moet je je overheen zetten. Hoe het komt dat ik nu zo zelfverzekerd oog in Oranje? Nou, ik zit goed in mijn vel. Dat heeft te maken met mijn spel bij Feyenoord. Dat probeer je mee te nemen naar Oranje.”

Sinds die eerste interland is Janmaat niet alleen zelfbewuster, maar ook veel beter gaan voetballen. “Ik maak stappen, dat klopt. Maar dat moet ook, om aan te haken bij het niveau van het Nederlands elftal. Dat geldt trouwens niet alleen voor mij. Tegen Roemenië speelden we met een volledige verdediging uit de Eredivisie. Mooi om te zien dat we daarmee eigenlijk geen moment in de problemen geweest zijn.”

Het WK begint door de overtuigende zege inmiddels te lonken. Niet alleen voor Oranje, maar zeker ook voor Janmaat. Aan het toernooi in Brazilië, en een eventuele basisplaats rechts achterin op dat toernooi, wil de 23-jarige Feyenoorder echter nog niet te veel denken. “Nu sta ik er goed voor, maar het WK is pas over een jaar. Er kan in die periode heel veel gebeuren. Ik heb ook helemaal niet het idee dat ik de strijd met Van Rhijn gewonnen heb. Ik ben voor nu gewoon heel tevreden, meer niet.”

Bron: Fcupdate.nl

You must be logged in to post a comment Login