Nieuws

Janmaat gaat strijd aan met Van Rhijn

on

Ze zijn verwikkeld in een razend spannende titelrace in de Eredivisie, maar deze week bij het Nederlands elftal slaan de spelers van Ajax en Feyenoord de handen ineen om de strijd aan te binden met landen als Estland en Roemenië.

,,Natuurlijk hebben we het soms wel even over de titelrace,” zegt Feyenoorder Daryl Janmaat tegen OnsOranje. ,,Dat gaat in een goede sfeer. Je maakt soms een grapje. En natuurlijk krijg je ook weleens een opmerking terug. Ze zijn er nog niet over begonnen dat we in de Kuip al juichten omdat we dachten dat het 3-3 was geworden bij AZ-Ajax, haha.”

,,Niet alleen met de Ajacieden dollen we trouwens”, gaat de rechtsback verder. ,,Kevin Strootman en Jeremain Lens doen met PSV ook mee om de titel natuurlijk.”

Siem de Jong heeft al uitgerekend: ,,Feyenoord staat voor op ons op dit moment. Zij zijn met zeven jongens, wij met vier. Ik vrees dat daar ook niet veel meer bij komt, want de andere spelers bij Ajax zijn allemaal buitenlanders. Ik was eigenlijk nog de enige Nederlandse basisspeler bij Ajax die niet was opgeroepen voor Oranje. Misschien dat we de stand in de verre toekomst nog eens gelijk kunnen trekken.”

Janmaat gaat bij Oranje de concurrentiestrijd aan met Ajacied Ricardo van Rhijn. ,,We gaan gewoon weer uitvechten wie er straks speelt tegen Estland en Roemenië. Ik kan je zeggen dat we goed met elkaar omgaan. Ik vind Ricardo een heel goede rechtsback.”

Bron: onsoranje.nl

You must be logged in to post a comment Login