Nieuws

Janmaat en Vilhena met open armen ontvangen in Overschie

on

Daryl Janmaat en Tonny Vilhena, de twee ambassadeurs van het project Scoren in Noord, hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan de Rotterdamse deelgemeente Overschie. De twee Feyenoorders deelden in de kantine van Speeltuinvereniging Levenslust samen met Hans van der Meer, de voorzitter van de deelgemeente, trainingspakken uit aan kinderen die dankzij het project Overschie Sport Gratis gratis kunnen sporten. Ook zetten de Feyenoorders symbolisch hun handtekening onder de nieuwe overeenkomst tussen Feyenoord en de deelgemeente Overschie. Die overeenkomst houdt in dat Feyenoord via Scoren in Noord ook dit seizoen Overschie Sport Gratis ondersteunt.

Voor Janmaat en Vilhena was het de eerste keer dat ze in actie kwamen als ambassadeur. ‘Ik wilde graag ambassadeur worden omdat ik dat zelf ook leerzaam vind’, vertelde Vilhena nadat alle aanwezige kinderen van een trainingspak waren voorzien. ‘Ik ben nog maar een jonge jongen, maar weet dat ik door sommige kinderen al als een voorbeeld wordt gezien omdat ik speler van Feyenoord ben. Ik vind het goed dat Feyenoord kinderen ondersteunt om veel te sporten. Zelf heb ik vroeger veel op straat gevoetbald, daar heb ik de basis gelegd als voetballer.’

Kees van der Meer, voorzitter van de deelgemeente Overschie, is zeer tevreden over de voortzetting van de samenwerking met Feyenoord. ‘Wij kunnen kinderen wel vertellen dat ze veel moeten sporten, maar als spelers van Feyenoord dat doen maakt dat veel meer indruk’, vertelde hij. ‘Het project Overschie Sport Gratis is de afgelopen jaren al een succes gebleken. We zijn de sportiefste deelgemeente in Rotterdam. We hebben hier het grootste percentage jongeren dat lid is van een sportvereniging.’

Via Overschie Sport Gratis biedt de deelgemeente Overschie schoolgaande jongeren van 4 tot 18 jaar inmiddels een aantal jaar de gelegenheid om te kiezen voor een gratis lidmaatschap bij een sport- of scoutingvereniging. De abonnementskosten betaalt de deelgemeente. Uit de rapportage ‘Gezondheid in Kaart’ van de GGD blijkt dat de deelgemeente Overschie met deze aanpak op de goede weg is. De Overschiese jeugd scoort fors beter dan het stedelijk gemiddelde op het gebied van lidmaatschap van een sportvereniging.

Feyenoord ondersteunt ook dit seizoen Overschie Sport Gratis, door onder meer verschillende activiteiten te organiseren, waarbij de nadruk ligt op de jeugd. Naast clinics en gastlessen, krijgen kinderen bijvoorbeeld ook de kans om een keer een wedstrijd in De Kuip te bezoeken.

Nadat alle kinderen hun trainingspak in ontvangst hadden genomen en een handtekening van de twee Feyenoorders in ontvangst hadden genomen, mochten ze gelijk laten zien wat ze op het sportveld in huis hadden. De middag in Overschie werd namelijk afgesloten met een Footy 4 All voetbaltoernooi.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply