Nieuws

“Janmaat en Nelom hadden groot aandeel in overwinning”

on

Door de 2-1 overwinning van Feyenoord op PSV zijn de Rotterdammers weer een stap dichter bij het kampioenschap. De achterstand op de koploper uit Eindhoven bedraagt na zondag slechts drie punten. Naar buiten toe is Feyenoord nog altijd voorzichtig over een eventuele landstitel. Voormalig speler Ferry de Haan vindt dat logisch.

‘Dat is om de druk eraf te halen,’ meent de algemeen directeur van Excelsior. ‘Ze spelen veelal met eigen jeugd en die jongens komen in een positie die ze zelf hebben afgedwongen. Misschien zijn ze dat nog niet gewend zijn op dit niveau. Het is begrijpelijk dat ze dat zo doen. Er zit ook een verschil in hoe je daar intern mee omgaat en hoe je dat naar buiten brengt,’ zegt De Haan.
Met name de vleugelverdedigers Daryl Janmaat en Miquel Nelom hadden volgens De Haan een groot aandeel in de zege. ‘De druk vooruit en de overtuiging hebben om die bal te willen onderscheppen maakten het verschil. Daardoor moesten Mertens en Wijnaldum er toch weer achteraan. Je dwingt PSV dan iets te doen wat niet in hun aard ligt. Daar heeft Feyenoord absoluut de strijd gewonnen.’

Oud-aanvoerder Ben Wijnstekers, die in De Kuip actief was als linksback, liet in de voetbaltalkshow FC Rijnmond weten het eens te zijn. ‘Nelom is goed ingevallen. Hij is niet alleen verdedigend goed, maar heeft ook de drang naar voren. Dat was vooral in de tweede helft belangrijk voor Feyenoord, met Nelom op links en Janmaat op rechts. Daardoor konden ze PSV ook onder druk houden.’

‘Als je zo sterk kunt spelen als vandaag, dan mag je aanvallend veel meer doen. Ik wil geen vergelijking maken, maar de rechtsback van FC Barcelona is ook altijd bezig. De tegenstander moet achter je aan en dan straal je wel iets uit. Pscyhologisch is dat heel belangrijk,’ aldus Wijnstekers.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login