Nieuws

Janmaat: ‘Als we tweede eindigen is dat fantastisch’

on

Dankzij de 2-0 winst van zondag bij PSV kan Feyenoord over dertien dagen tegen Cambuur de tweede plaats veiligstellen. Volgens Daryl Janmaat is daarmee het seizoen van de Rotterdammers geslaagd.

“Als we als tweede eindigen dan is dat fantastisch. Dan hebben we gewoon een goed seizoen gedraaid met Feyenoord”, aldus Janmaat.

Het gat met koploper Ajax is twee wedstrijden voor het einde zes punten. Feyenoord lijkt daarmee ook een kans om na vijftien jaar weer de titel te pakken te hebben laten liggen, zo beseft de rechtsback.

“Natuurlijk hebben we het dit seizoen op bepaalde momenten laten liggen. Dat kun je blijven zeggen. Maar goed, dat hebben andere clubs ook gedaan. Laten we niet te veel omkijken. Zoals ik al zei, als we tweede worden dan is dat fantastisch.”

Met zes zeges op rij is het vertrouwen bij Feyenoord groot op weg naar de wedstrijd tegen Cambuur. Twee van die overwinningen boekte de ploeg van trainer Ronald Koeman met een 5-3-2 systeem. En dat systeem bevalt Janmaat wel.

“Misschien hadden we vaker met vijf verdedigers moeten spelen, tegen PSV ging het weer goed. We hadden de controle. Persoonlijk vind ik het ook wel lekker.”

“Als rechtsback kan ik met 5-3-2 de hele zijkant overlappen. En daar ben ik goed in. Doordat de backs constant over de middenvelders heen kunnen gaan, valt het ook mee hoe defensief 5-3-2 is. Aan de andere kant wil je thuis misschien nog aanvallender spelen.”

Bron: nusport.nl

20140414-063757.jpg

You must be logged in to post a comment Login