Nieuws

Jan de Jong: “Wij geloven niet dat een trainerswissel iets oplevert”

on

Algemeen directeur van Feyenoord Jan de Jong staat achter trainer Giovanni van Bronckhorst. De positie van de coach is ook na de slechte prestaties van dit seizoen niet in gevaar, zo vertelt de beleidsman in een interview in het Algemeen Dagblad.

“Wij hebben bij Feyenoord gewoon volop vertrouwen in Van Bronckhorst. Zijn functioneren is op dit moment helemaal geen kwestie. Als mens en als trainer zijn wij echt tevreden over hem. Dat is iets anders dan dat de prestaties niet goed zijn. Daar kan echt een verschil in zitten”, zet De Jong wel een kanttekening. “Je wint niet alle wedstrijden, maar dat betekent niet per definitie dat je het slecht doet als trainer. Er zijn ook andere dingen waar we naar kijken. Heeft hij vertrouwen, heeft hij inzicht, staat

hij boven de groep, straalt hij nog rust uit?”

“Er is geen trainer ter wereld die jaar in uit jaar succes heeft. Als dat de maatstaf is, doet niemand het goed. Het is makkelijk om te roepen dat Van Bronckhorst geen goede trainer is omdat hij wedstrijden verliest. Zo kijken we er niet naar bij Feyenoord. Dat is het verschil tussen handelen naar de waan van de dag of vertrouwen uitspreken in de trainer. Wij staan achter onze trainer. Dat laatste is natuurlijk ook heel erg de verdienste van Martin van Geel.”

Dat Feyenoord 22 punten achter de koploper staat maakt Van Bronckhorst niet ongeschikt, aldus De Jong. “Het is ook geen visie voor de eeuwigheid, begrijp me niet verkeerd. Maar wij willen een club zijn, zoals bijvoorbeeld Arsenal en Arsène Wenger. Dat beleid is een mooi voorbeeld. Natuurlijk hebben we te weinig punten gehaald, maar Feyenoord wil een club zijn die langer met een trainer werkt, omdat wij niet geloven dat een trainerswissel iets oplevert.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login