Nieuws

Jacobs: ‘Rutten heeft het opgegeven’

on

Rob Jacobs is van mening dat Feyenoord-trainer Fred Rutten de moed heeft opgegeven. De analist zag de Rotterdamse ploeg zondag met 0-0 gelijk spelen tegen FC Utrecht en verwonderde zich over het commentaar van Rutten na afloop. “Hij lijkt niet meer te weten wat hij aan de groep heeft,” aldus Jacobs in FC Rijnmond.

De oud-trainer van onder meer Sparta, Excelsior en Feyenoord was duidelijk in zijn kritiek richting Rutten: “Hij ziet het onder zijn neus wegglippen en heeft geen aandeel meer in de wedstrijd vanaf de kant. Het duel tegen Utrecht was één van de slechtste tot nu toe. In de eerste helft heb ik niets gezien.” Jacobs trok ook de tactische keuzes van de Feyenoord-trainer in twijfel. “Hij had gewoon met Manu in de spits moeten beginnen. Te Vrede wil de ballen alleen maar vanaf de zijkanten hebben. Ga dan naar FC Oss, misschien krijgt hij ze daar.”

De 71-jarige analist vindt dat Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst volgend seizoen het stokje over moeten nemen van Rutten. “Zij zijn de kroonprinsen van de jeugdopleiding. Twee echte oer-Feyenoorders.” Het gebrek aan ervaring van Jean-Paul van Gastel maakt Jacobs niet uit. “Hij maakt alles mee en kent iedereen bij de club, dat is alleen maar voordeel. Geef deze twee mensen de kans om te laten zien dat ze veel hebben geleerd de afgelopen jaren.”

Jacobs stond uiteraard ook even stil bij de knappe prestatie van zijn oude club Excelsior, dat met 3-0 won van SC Heerenveen. “Excelsior speelde een heerlijke wedstrijd. Het was Heerenveen in alle opzichten de baas.” Tevens loofde hij het beleid van trainer Marinus Dijkhuizen. “Hij houdt een herkenbare selectie door goed presterende spelers te laten staan. Het spel van Excelsior moet meer dan voldoende zijn om zich te handhaven in de eredivisie.”

Bron: Rijnmond.nl


You must be logged in to post a comment Login