Feyenoordinbeeld

Jacobs: ‘Berghuis kans geven in plaats van Bilal’ 

on

Rob Jacobs vindt dat Steven Berghuis een kans verdient bij Feyenoord. De voormalig trainer van de Rotterdamse club stoort zich eraan dat Bilal Basacikoglu als invaller de voorkeur krijgt boven de international van Oranje. “Het telkens hetzelfde. Bilal heeft ontelbaar veel kansen gehad, maar nul keer gescoord”, zegt Jacobs in de voetbaltalkshow FC Rijnmond..

“Feyenoord haalt Berghuis, een speler die bij het Nederlands elftal zit. Een rechtsbuiten die Vincent Janssen in Oranje heeft geschopt met panklare voorzetten. Maar wat gebeurt er? Bilal wordt steeds als rechtsbuiten ingezet”, vervolgt de oud-coach. “En ook Gustafson krijgt de kans niet op tien. Een stylist die een bal kan neerleggen voor een ander.”

.

Geert den Ouden neemt het in het regionale praatprogramma echter op voor Basacikoglu. “Bilal heeft keihard gewerkt om de kans te krijgen. Het enige wat bij hem ontbreek is dat hij niet scoort. Dat is sneu voor die jongen, want tegen Ajax en Heerenveen speelde hij prima, alleen maakt hij geen doelpunt. Hij heeft echt laten zien dat hij iets kan.”

.

Jacobs is ook niet kapot van Eljero Elia, die volgens de 73-jarige Rotterdammer behoudens een hattrick tegen FC Groningen weinig heeft laten zien. “Zou het shirt van Elia nat zijn na de wedstrijd tegen Sparta? Dat kan gewoon de kast in. Waar zijn de combinaties met Nelom en Vilhena? Dat kan niet met Elia”, aldus Jacobs.

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login