Nieuws

Jaap Stam vindt succes Feyenoord ook zeker zijn succes

on

In een groot interview met dagblad Trouw geeft Jaap Stam onder andere zijn mening over het hedendaagse voetbal. Tevens kijkt hij alvast vooruit naar zijn nieuwe club Fc Cincinnati en blikt de kale verdediger van onder meer Manchester United en AC Milan ook nog even terug op zijn periode bij Feyenoord.

Volgens de oud-trainer van Feyenoord is hij bij de Rotterdamse club opgestapt, omdat het perspectief voor hem niet goed meer was. Jan de Jong en Martin van Geel waren vertrokken, met hen had Stam bepaalde afspraken gemaakt. Vervolgens kwamen er andere bestuurders en werden er andere afspraken gemaakt. Stam: “Ik wist dat het tijd ging kosten. Maar die tijd krijg je niet.”

Advocaat wordt de opvolger van Stam en ineens weet Feyenoord weer wat winnen is. Sterker nog, in de periode van Advocaat verliest Feyenoord slechts één duel (uit bij Fc Porto). Op de vraag of Stam deze reeks overwinningen ook een beetje zijn succes vindt, reageert de Kampenaar: “Een beetje?! Niet een beetje, hoor. Ik ben vier maanden met die spelers bezig geweest. Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan. Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen. Voor Dick was het een perfect moment. Zonder heel goed voetbal te laten zien, haalde hij resultaten. Dick heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?”

Stam gaat verder: “Ik heb Kökcü laten doorbreken en ben veel met Sinisterra bezig geweest en ik heb Marcos Senesi gehaald die nu de beste verdediger van Nederland is. Gelukkig kreeg ik van de spelers wel de waardering.”

You must be logged in to post a comment Login