Nieuws

Jaap Stam nieuwe trainer Feyenoord

on

Jaap Stam wordt de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De coach van PEC Zwolle volgt na dit seizoen Giovanni van Bronckhorst op in De Kuip. 

Afgelopen maandag werd reeds bekend dat Stam in beeld was in Rotterdam. Feyenoord plukt de 46-jarige trainer weg bij PEC, dat bij zijn debuut met 3-1 van Feyenoord won en pas zes wedstrijden onder de leiding van Stam speelde. Hij tekende als opvolger van John van ’t Schip een contract tot medio 2020 bij de club die hem na aan het hart ligt.

Na zijn loopbaan als onverwoestbare verdediger bij FC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax deed Stam bij die laatste club en PEC deed ervaring op als hoofdtrainer van de beloftenelftallen. Daarna ging Stam aan de slag als manager van Championship-ploeg Reading, waarmee hij in 2017 bijna naar de Premier League promoveerde. Dat avontuur eindigde in maart 2018.

Stam was niet de eerste keuze van Feyenoord. De club kwam aanvankelijk uit bij FC Utrecht-trainer Dick Advocaat, die als tussenpaus werd gezien tot het beoogde doorschuiven van Dirk Kuijt maar uiteindelijk niet met de Rotterdammers in zee ging. Ook de namen van onder meer Henk Fraser en Maurice Steijn werden in verband gebracht met Feyenoord, dat heeft gekozen voor Stam. PEC Zwolle moet al na een half jaar op zoek naar een nieuwe trainer.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login