Nieuws

Italiaanse politie ontruimt Spaanse Trappen

on

De Italiaanse politie heeft vanmiddag de Spaanse Trappen in Rome ontruimd. Meerdere relschoppende Feyenoord-fans werden opgepakt. De Italiaanse ME greep hardhandig in. Volgens AD-verslaggever Adrianne de Koning is de situatie in de Italiaanse hoofdstad ‘heel heftig’.

Volgens De Koning lagen zeker tien jongens op de grond. De politie wilde de fans vermoedelijk weghebben bij de Spaanse Trappen en richting de bussen naar het stadion te dwingen.

Eerder vanmiddag werden de eerste relschoppers van de 33 Feyenoord-supporters die gisteren zijn opgepakt in Rome zijn veroordeeld. De acht supporters kregen een boete opgelegd van 45.000 euro. Ze zouden al op het vliegtuig richting Nederland zitten.

De straffen zouden zijn opgelegd voor vandalisme van historische monumenten, zoals wildplassen. De relschoppers zijn onder politiebegeleiding naar het vliegveld gebracht.

Volgens De Koning zouden de torenhoge boetes gebruikt worden om de overige Feyenoord-fans angst aan te jagen. Er zijn 5000 supporters in Rome om het uitduel bij te wonen.

De supporters werden gisteren gearresteerd nadat er rellen uitbraken op het Campo dei Fiori. Er werden flessen naar de politie gegooid. De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport spreekt van pure barbarij.

Vanavond wordt de wedstrijd in de Europa League gespeeld tussen AS Roma en Feyenoord. De politie heeft 1300 man op de been gebracht.

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login