Nieuws

Israel verloor plots kracht in benen en vreesde het ergste

on

Feyenoord-icoon Rinus Israël is aan het opkrabbelen nadat hij afgelopen zomer de schrik van zijn leven kreeg. De 76-jarige oud-verdediger verloor plotseling de kracht in zijn benen en moest zich laten opereren.

IJzeren Rinus kampte met slijtage van zijn ruggenmerg en dreigde een dwarslaesie op te lopen. “Bij mij waren er nog een paar zenuwbanen naar de hersenen over, waardoor ik niet helemáál verlamd ben geraakt”, blikt Israël terug in gesprek met De Telegraaf. “De voormalig Oranje-international moet zich nu voortbewegen met een wandelstok, maar prijst zich gelukkig. “De kans dat ik blijvend in een rolstoel terecht zou komen was vijftig procent, dus ik tel mijn zegeningen. Natuurlijk is het balen als je lichaam je in de steek laat, maar ik heb me daarbij neergelegd.”

Israël heeft zijn dagelijks leven inmiddels weer zo veel mogelijk opgepakt. “Ik heb een fietsenwinkel in Landsmeer, die ik elke dag bezoek. Dan zit ik daar een paar uur met vrienden en kennissen lekker over voetbal te praten.” Ook gaat hij zo vaak mogelijk kijken naar zijn voetballende en handballende kleinkinderen. “Wat dat betreft is er niets veranderd. Ik heb nog steeds een heerlijk leven.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Foto: feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou