Nieuws

Intern wordt Gudde geroemd om werk­ethiek en om dossierkennis

on

Zelden keek Eric Gudde zo kritisch naar genomen beslissingen bij ‘zijn’ Feyenoord als afgelopen zondag aan tafel bij Kees Jansma. Maar wat de algemeen directeur van de Rotterdammers ook zegt, een groeiend peloton aan criticasters wil het allang niet meer horen. Als het aan hen ligt, verdwijnt de 61-jarige Maassluizer zo snel mogelijk uit de Kuip.
Met andere woorden: als Feyenoord op de laatste speeldag van het reguliere seizoen niet is teruggekeerd naar plek 3 in de Eredivisie én als het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst en adviseur Dick Advocaat er niet in is geslaagd om de beker te winnen, dan zal dat voor bepaalde mensen gevolgen hebben. 
Maar voor de mensen die hopen dat Gudde sneuvelt, het deel van de aanhang dat al wekenlang gepassioneerd #Guddeweg gebruikt op Twitter, moet één ding duidelijk zijn: intern ligt hun doelwit niet onder vuur, zelfs niet een beetje. Als het aan de volledige raad van commissarissen en de meest invloedrijke sponsors ligt, overleeft hij ook in mei een eventuele afrekening. Met speels gemak zelfs. 
De algemeen directeur wordt in de Kuip juist geroemd om zijn werk­ethiek en om zijn dossierkennis. Bovendien, zo vinden ze in de Kuip, verdient hij alle steun omdat hij bereid is om de strijd aan te gaan met het deel van het Legioen dat zich onder meer rond de duels met AS Roma heeft misdragen. 
Die positieve beoordeling binnen de Kuip staat haaks op de mening van een deel van de fanatieke aanhang, zondag onhandig door Gudde zijn ‘klanten’ genoemd. Die zien de algemeen directeur, die na zijn studie fiscale economie aan de Erasmus Universiteit werkte voor de belastingdienst en directeur was van de Rotterdamse dienst voor Sport en Recreatie, vooral als iemand die veel van zijn doelstellingen nog altijd niet heeft gehaald.
Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login