Nieuws

Intensieve trainingsdag voor Feyenoord

on

De flink bezwete gezichten waarmee de 25 Feyenoorders dinsdag even na half één ’s middags van het trainingsveld stapten, waren veelzeggend over het verloop en de omstandigheden van de ochtend ervoor. Onder de Spaanse zon, die al vroeg op de dag voor een warme temperatuur had gezorgd, was de selectie bijna twee uur lang onderheven aan een uitgebreide en pittige oefensessie, waar alle 25 meegereisde spelers aan deelnamen.

Op het moment dat de spelersbus van Feyenoord om half elf ’s ochtends het Marbella Football Center opdraaide, had het complex al veel weg van een klein voetbaldorp. Naast de Rotterdamse club waren ook het AZ van trainer Dick Advocaat en het Belgische Zulte Waregem – beide clubs verblijven deze periode eveneens in Zuid-Spanje – al present. Ook voor die ploegen stond er een training op het menu, waardoor het niet lang duurde of een groot deel van de beschikbare en natgesproeide velden was bezet.

Trainer Ronald Koeman maakte tijdens de ochtendtraining van twee velden gebruik. Patrick Lodewijks nam de doelmannen onder handen, terwijl voor de veldspelers achtereenvolgens een pass- en trapoefening, een partijspel en afwerken op doel op het programma stond.

Het partijspel van elf tegen elf werd afgewerkt over het hele veld. Ondertussen was door fysieke trainer Jan Kluitenberg op de naastgelegen ruimte een voetvolleyveld uitgezet. Zodoende konden Lodewijks en Erwin Mulder het onder grote belangstelling opnemen tegen Elvis Manu en Joey Sleegers, die later werden afgelost door Lex Immers en Rick Dekker.

Met de afwerkvorm kwam de intensieve ochtendtraining ten einde. Spelers en staf keerden vervolgens terug naar het hotel, om daar te rusten en zich te kunnen voorbereiden op de tweede training van de dag, die dinsdagmiddag op het programma staat.

Bron: Feyenoord.nl

20140107-160511.jpg

You must be logged in to post a comment Login