Nieuws

Informatie voor bezoekers UEFA Youth League

on

Feyenoord weet donderdagavond welke clubs het treft in de groepsfase van de Champions League. Ook bij Feyenoord Academy zal de loting aandachtig worden gevolgd. Feyenoord Onder 19 neemt dit seizoen namelijk deel aan de UEFA Youth League, de Champions League voor jeugdteams, en neemt het daarin op tegen dezelfde tegenstanders als Feyenoord 1.

Van Donge & De Roo Stadion

Feyenoord Onder 19 zal zijn thuiswedstrijden gaan spelen in het Van Donge & De Roo Stadion, de thuishaven van stadsgenoot Excelsior uit Kralingen. Vanwege het feit dat Feyenoord 1 op dezelfde dag thuis speelt, is het logischerwijs niet mogelijk om de wedstrijd van Onder 19 in De Kuip te spelen. Omdat Varkenoord, het complex van Feyenoord Academy, vanwege organisatorische en veiligheidsredenen niet geschikt is voor het huisvesten van de thuiswedstrijden in de Youth League, wijkt Feyenoord uit naar het stadion van Excelsior.

Het Van Donge & De Roo Stadion biedt tijdens de wedstrijden van Feyenoord Onder 19 plaats aan zo’n 3.500 supporters. Een deel van deze zitplaatsen is bestemd voor onder meer leden van de twaalf Feyenoord Academy Partners en de spelers uit de andere teams van de jeugdopleiding. Daarnaast kan de Robin van Persie tribune tijdens de wedstrijden niet volledig gebruikt worden. Dit omdat een deel van deze tribune uit staanplaatsen bestaat, die niet gebruikt mogen worden tijdens de UEFA Youth League.

Focus op de jeugd

De wedstrijden van Feyenoord Onder 19 in de Youth League zullen grotendeels een jeugdig karakter krijgen. Voor de jongste Feyenoord-supporters zijn deze duels een uitgelezen mogelijkheid om de grootste talenten van Feyenoord van dichtbij in actie te zien tegen talenten van Europese topclubs en kennis te maken met Europees voetbal. Het is nog onduidelijk hoe laat de wedstrijden aanvangen. Dit zal in principe voorafgaand aan de wedstrijden van Feyenoord 1 zijn, op dezelfde dag. Meer informatie hierover volgt in een later stadium. Het aanvangstijdstip is in veel gevallen geschikt voor jeugdige Feyenoord-supporters, voor wie de wedstrijden van Feyenoord aan de (te) late kant beginnen. 

Om die redenen biedt Feyenoord leden van Feyenoord Juniorclub Kameraadjes de mogelijkheid om als eerste kaarten te kopen voor de wedstrijden van het Onder 19-team in de Youth League. De kaarten voor Juniorclubleden kosten 2,50 euro per stuk. Daarnaast kunnen er voor ouders/begeleiders of vriendjes/vriendinnetjes van de Kameraadjes extra kaarten worden bijgekocht. Er kunnen per Kameraadje vier extra kaarten worden aangeschaft. De extra kaarten kosten 5,00 euro per stuk. In de dagen na de loting wordt bekend wanneer de kaartverkoop voor leden van de Feyenoord Juniorclub Kameraadjes van start gaat.

Ook seizoenkaarthouders krijgen de mogelijkheid om kaarten voor de wedstrijden aan te schaffen. Het exacte aantal kaarten dat beschikbaar is voor deze groep Feyenoord-supporters zal onder meer afhangen van de animo onder Kameraadjes. Hierover volgt in een later stadium, na de voorrangsperiode voor Kameraadjes, meer informatie. Ook over toegang tot de uitwedstrijden van Feyenoord Onder 19 in de Youth League volgt na de loting meer informatie.

Speelschema

Feyenoord Onder 19 zal het in de groepsfase van de Youth League opnemen tegen dezelfde tegenstanders als Feyenoord 1 in de groepsfase van de Champions League. De wedstrijden worden in principe op dezelfde dag gespeeld als die van Feyenoord 1. Het definitieve speelschema van Feyenoord Onder 19 in het Europese toernooi wordt op vrijdag 25 augustus vastgesteld.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login