Nieuws

Informatie voor bezoekers Feyenoord – Excelsior

on

Feyenoord speelt aanstaande zondag de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie. In De Kuip staat de stadsderby tegen Excelsior op het programma, die om 14:30 uur begint. In dit bericht lees je alles over je reis naar en de toegang tot het stadion.

Toegangspoorten
Ondanks de vakantieperiode wordt er veel drukte verwacht rondom het stadion. De toegangspoorten van De Kuip zijn zondag vanaf 13:00 uur geopend (anderhalf uur voor de aftrap). De poorten aan de Olympiazijde gaan nog een uur eerder open. Hier kan je vanaf 12:00 uur voor eten en drinken terecht bij De Vereeniging.

Openbaar vervoer

Feyenoord adviseert bezoekers van thuiswedstrijden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De Kuip is met de trein, tram of fiets uitstekend bereikbaar.

NS

De NS zet voor en na de wedstrijd pendeltreinen in vanaf zowel Dordrecht Centraal als Rotterdam Centraal naar station Rotterdam Stadion. Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

RET

Zoals altijd rijdt tramlijn 12 van de RET tussen Rotterdam Centraal en De Kuip. Deze trams rijden ook vanaf P+R Beverwaard, waar je gratis je auto kunt parkeren. Reizen met bus en tram van de RET is drie uur voor en twee uur na de wedstrijd gratis. Houd er rekening mee dat de RET werkzaamheden uitvoert op metrostation Rijnhaven, hierdoor rijden tussen Wilhelminaplein en Maashaven geen metro’s. Dit heeft invloed op de lijnen D en E. Meer informatie www.ret.nl.

Bewaakte fietsenstalling

Omdat steeds meer mensen met de fiets naar De Kuip komen, worden met ingang van dit seizoen voorzieningen om fietsen op een veilige en manier te parkeren opgezet en steeds verder uitgebreid. Zondag worden aan de noordzijde van het Maasgebouw en langs de Olympiaweg (naast het station) bewaakte fietsenstallingen gerealiseerd. Bezoekers kunnen hier hun fiets voor één euro (brommers/scooters 2 euro) veilig parkeren. De ervaringen die we hiermee opdoen worden gebruikt om de stallingen verder te optimaliseren en uit te breiden naar andere locaties rondom De Kuip.

Auto

Kom je met de auto naar Feyenoord? Houd in dat geval rekening met drukte in en rondom Rotterdam en een schaarste aan parkeerplaatsen. Bezoekers zonder parkeerkaart adviseren we om gebruiken te maken van P+R Beverwaard en van daaruit met de tram verder te reizen. Wees zeker van een parkeerplek en reserveer deze hier.

Bereikbaarheid De Kuip

Alle informatie over de bereikbaarheid van De Kuip vind je op https://bereikbaarheid.feyenoord.nl.

Gewijzigde verkeerssituatie De Veranda
Bezoekers die gewend zijn te parkeren in het Veranda-gebied tegenover De Kuip moeten rekening houden met een veranderde verkeerssituatie. Afgelopen zomer is met alle belanghebbenden hard gewerkt aan maatregelen om de verkeerscirculatie in dit gebied voor en na wedstrijden te verbeteren. Deze maatregelen worden vanaf nu doorgevoerd. Concreet betekent dit dat de routes van en naar de verschillende gebieden zijn gewijzigd. Het advies is om de borden te volgen. Ook na de wedstrijd worden andere maatregelen genomen, waardoor je wellicht een andere route moet rijden dan je gewend bent. Samen met de gemeente en politie zorgen we er zo voor dat iedereen na de wedstrijd zo vlot mogelijk door kan rijden.

Wegwerkzaamheden en – afsluitingen
De Maastunnel is in zuidelijke rijrichting nog steeds afgesloten. Werkzaamheden aan de Coolsingel zorgen ervoor dat deze straat juist in noordelijke richting is afgesloten.

Sophia Kinderziekenhuis
De wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior staat in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. In De Kuip zijn aanstaande zondag honderden kinderen vanuit het Sophia Kinderziekenhuis aanwezig om de wedstrijd te beleven en plezier te hebben. De Sophiadag heeft dit jaar een extra feestelijk tintje vanwege de vijftienjarige samenwerking tussen Feyenoord en het kinderziekenhuis. Wil je het Sophia Kinderziekenhuis zondag steunen? Binnen de hekken van De Kuip zal zondag op verschillende plekken worden gecollecteerd. Je kunt ook een euro doneren door SOPHIA te sms’en naar 4333.

Feyenoord Fanshops
Voor de wedstrijd ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanshops. De clubwinkels in Rotterdam en rondom het stadion zijn uiteraard geopend en je kan er terecht voor een groot aantal clubartikelen, zoals bijvoorbeeld het nieuwe thuis- en uittenue van seizoen 2018-2019 en de speciale 1908-lijn.

Social Media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – Excelsior of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feyexc), via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook, en Instagram óf via het liveblog in de Feyenoord App. Dankzij de handige pushmeldingen (met goaltune) weet je als eerste wanneer er wordt gescoord!

Feyenoord wenst alle supporters een prettige reis en een mooie middag in De Kuip toe! Heb je nog geen kaarten voor de eerste thuiswedstrijd van de Eredivisie 2018-2019? Er zijn nog kaarten te koop voor de stadsderby. Klik hier om naar de Ticketshop te gaan!

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login