Nieuws

Immers wil leidersrol bij Feyenoord

on

Lex Immers denkt dat hij een van de mensen is die Feyenoord komend seizoen bij de hand kan nemen. De Hagenaar moest in zijn eerste jaar het vertrouwen winnen van de club, maar wil zich nu wat meer laten gelden.

Coach Ronald Koeman en diverse spelers van de Rotterdammers klaagden eind vorig seizoen over het gebrek aan leiderschap in de selectie. Mede daardoor zouden veel punten zijn verloren in het competitieslot.

“Ik kan zeker een leider zijn. Ik hoop dat ik dat dit jaar lekker ga oppakken en me daar ook mee ga bemoeien. Dat type kan ik zijn, ook bij Feyenoord”, zegt Immers in gesprek met NUsport.

In februari 2012 besloot coach Maurice Steijn de aanvoerdersband van Immers bij ADO Den Haag af te nemen. Sindsdien zag de aanvallende middenvelder het even niet zitten om een leidersrol op zich te nemen.

“Ik regelde alles voor het team en was de rechterhand van de trainer. Doordat die band werd afgenomen, was ik op dat gebied een beetje terughoudender. Maar hier kan ik ook heel dominant zijn; aanwezig zijn op de training als er een paar ballen verkeerd gaan, zorgen dat de concentratie erbij blijft.”

De 27-jarige Immers, die vorig seizoen twaalf keer trefzeker was voor Feyenoord in de competitie, durft nog geen voorspellingen te doen voor komend seizoen. “We moeten wachten tot de transfermarkt dicht is, dan gaan we dingen roepen en verwachtingen uitspreken.”

Zoals het er nu naar uitziet, blijft de selectie redelijk intact. “Als we dit team bij elkaar houden, moeten we de derde plaats van vorig seizoen kunnen evenaren. Anders is het alleen maar slecht. Er zit zeker vooruitgang in qua volwassenheid, maar dat heb je niet binnen een jaar.”

Immers weet niet of het nodig is om de selectie te versterken, maar juicht vers bloed wel toe. “Versterkingen zijn altijd goed. Een brede groep met veel kwaliteit en veel concurrentie, dan kun je daarop verder gaan bouwen. Maar dat hoeft niet zoals bij PSV met een heel nieuw team.”

Bron: Nusport.nl

20130720-094157.jpg

You must be logged in to post a comment Login