Nieuws

Immers maakt rentree in gewonnen oefenduel

on

Lex Immers heeft dinsdag zijn rentree gemaakt in een besloten oefenduel tussen Feyenoord en Excelsior. De middenvelder is volledig hersteld van zijn rugklachten, die hem in de afgelopen competitiewedstrijd tegen Vitesse aan de kant hielden. Mede door een treffer van Immers versloeg Feyenoord, dat speelde zonder internationals, de stadgenoot op Varkenoord met 4-1. In de slotfase van het duel kregen Rick Dekker en Stijn Houben, die dit seizoen uitkomen in Feyenoord A1, speeltijd van trainer Ronald Koeman.

Naast Immers trof ook Elvis Manu doel in de openingsfase, waardoor Feyenoord onder regenachtige omstandigheden al snel op een 2-0 voorsprong stond. Immers was het eindstation van een prima aanval over de linkerkant, door een afgemeten voorzet van Miquel Nelom van dichtbij binnen te tikken. Een slimme voetbeweging van Samuel Armenteros zorgde ervoor dat Manu de bal simpel langs de uitkomende doelman Boy de Jong kon tikken.

Koeman maakte van de korte onderbreking na 45 minuten spelen gebruik van de mogelijkheid om zijn elftal te voorzien van een zestal verse krachten. Op dat moment had Rangero Janga namens Excelsior iets terug gedaan, door kort voor rust alert te reageren toen Kostas Lamprou een hard afstandsschot van oud-Feyenoorder Adil Auassar niet afdoende onder controle kreeg.

Dat de marge van één doelpunt niet lang staande hield, was te danken aan de gedreven en effectieve wijze waarop Feyenoord na rust uit de startblokken kwam. Als gevolg van doelpunten van Wesley Verhoek en Mitchell Te Vrede was het duel binnen tien minuten beslist.

Omdat kansrijke pogingen van onder meer Te Vrede en Harmeet Singh in de slotfase op niets uitliepen, veranderde er uiteindelijk niets meer aan de tussenstand van 4-1. Als vervangers van Ruud Vormer en Otman Bakkal kregen A1-spelers Rick Dekker en Stijn Houben in het laatste kwartier hun eerste officieuze speelminuten in de ploeg van trainer Ronald Koeman, die komende zaterdag de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Feyenoord – Excelsior 4-1
Scoreverloop:
5’ 1-0 Immers
11’ 2-0 Manu
38’ 2-1 Janga
50’ 3-1 Verhoek
54’ 4-1 Te Vrede

Opstelling Feyenoord: Lamprou; Van Deelen, Vormer (75’ Houben), Mathijsen, Nelom (46’ Kongolo); Immers (46’ Singh), Bakkal (75’ Dekker), Goossens (46’ Sleegers); Schaken (46’ Verhoek), Armenteros (46’ Te Vrede) en Manu (46’ Cissé).

Bron: Feyenoord.nl

20131015-170708.jpg

You must be logged in to post a comment Login