Nieuws

Immers: ‘De rol van vaderfiguur probeer ik bij Feyenoord ook op me te nemen’

on

Feyenoord-middenvelder Lex Immers hoopt nog een stap te maken binnen de club. De 27-jarige Hagenees kwam vorig seizoen over van ADO Den Haag en kende een prima eerste seizoen in Rotterdam met twaalf treffers in dertig competitieduels. Immers hoopt zich na een jaar, waarin hij naar eigen zeggen even moest wennen, meer te manifesteren.

“Natuurlijk heb ik mijn plek in de groep moeten vinden, dat is logisch als je ergens nieuw bent. Daarnaast had ik te maken met vooroordelen. Men zag mij als een schoffie uit Den Haag. In het begin heb ik me daar tegen verdedigd. Hoewel het misschien niet hoefde hield ik me rustig, zodat men zich binnen de club niet gelijk zou afvragen wat ze nou toch hadden binnengehaald”, vertelde Immers in gesprek met Feyenoord Magazine.

De middenvelder vindt dat zijn houding goed was in zijn eerste jaar. “Uiteindelijk denk ik dat mijn houding en instelling iedereen honderd procent is meegevallen. Wanneer je ergens langer komt en men je beter leert kennen, komen de goede verhalen vanzelf bovendrijven. John Goossens was een van de mensen die dacht dat ik door mijn tatoeages en Haagse afkomst niet goed bij mijn bol was”, zei Immers, die zichzelf als een ‘vaderfiguur’ ziet, over zijn ploeggenoot.

“Het grappige is dat hij zelf ook te maken kreeg met vooroordelen. Vanwege zijn kale kop, tatoeages en Ajax-verleden werd hij gezien als een typisch voetballertje, terwijl hij juist met iedereen het beste voor heeft. Zo ben ik zelf ook. Ik doe geen vlieg kwaad en zie mezelf eerder als een vaderfiguur”, zei hij verder.

Immers hoopt zich naast thuis bij zijn gezin ook bij Feyenoord meer te laten zien als een ‘vaderfiguur’. “De rol van vaderfiguur probeer ik bij Feyenoord ook op me te nemen. Uiteraard op een andere manier, maar ik ben er steeds meer mee bezig iedereen scherp te houden. Dat kan ik niet alleen, daarvoor moeten meer jongens opstaan”, vertelde de middenvelder.

“Joris Mathijsen doet dat goed vanuit de achterhoede, terwijl Ruben Schaken de jonge jongens bij elkaar houdt. Ze noemen hem soms lachend opa, maar hij corrigeert ze wanneer dat nodig is. Ook ik probeer bij te sturen waar ik kan, met als voornaamste doel dat we als team toegroeien naar volwassenheid”, aldus Immers.

Bron: Soccernews.nl

20130827-185642.jpg

You must be logged in to post a comment Login