Nieuws

Immers: ‘ADO lief aankijken’

on

Lex Immers zette zondag met Feyenoord in de topper tegen Vitesse een belangrijke stap richting de tweede plaats in de eredivisie.

De Rotterdammers hopen in de laatste drie duels met Heracles Almelo (thuis), ADO Den Haag (uit) en NAC Breda (thuis) een plaats in de voorronde van de Champions League veilig te stellen.

Immers hoopt dat zijn oude club Feyenoord over twee weken de helpende hand biedt. “We moeten ADO lief aankijken. Het scenario waar ik op had gehoopt is uitgekomen. Dat ze al geplaatst zouden zijn voor de play-offs of veilig zijn.”

“Ze hebben vijf keer achter elkaar verloren, maar zijn al veilig. Of ze bij ADO liever geen titel voor Ajax zien? Nee, volgens mij niet. Niet zoals ik ze ken haha. ADO – Feyenoord zijn altijd leuke wedstrijden, maar we moeten gewoon de punten meenemen.”

Immers maakte tegen Vitesse voor het eerst sinds half december weer een doelpunt. De ontlading was groot bij de aanvallende middenvelder. “Natuurlijk, je maakt 2-0 vlak voor rust en gooit een belangrijke wedstrijd op slot.”

“Eindelijk scoor ik weer. Na hoeveel weken weet ik niet, zo goed kan ik niet rekenen. Toch sta ik in totaal volgens mij op veertien met de beker erbij, niet slecht voor het eerste jaar.”

De Hagenaar liet zich na zijn goal zelfs verleiden tot een paar frivoliteiten. “Hakjes ja, ik verbaasde mezelf. Ik was zelfs aan het lachen, als ik dat ook nog ga doen. Dat scoren voelt heerlijk, daar doe je het voor.”

Vitesse speelde erg behoudend in De Kuip. Dat viel ook Immers tegen. “Ik hoorde dat het bij Vitesse in de kleedkamer niet echt positief was. Daar kan ik verder niet over oordelen, maar als je als Vitesse op drie punten van Ajax kan komen en zo’n wedstrijd op de mat legt, is het wel laf eigenlijk.”

“Ik vind het niet erg, wij hebben ervan geprofiteerd. Ik had verwacht, en de trainer ook, dat ze anders de kleedkamer uit zouden komen omdat we 1-0 voor stonden. Dat gebeurde niet, ze bleven eigenlijk afwachtend spelen.”

Immers kijkt ondertussen hoopvol naar koploper Ajax, dat vrijdag punten verspeelde tegen sc Heerenveen. “Ik heb Ajax gezien ja en had nog even gehoopt dat ze zouden verliezen. Met gebalde vuisten? Ik heb vorige week ook even gejuicht toen Roda gelijk maakte tegen Vitesse, maar als je dan zelf weer punten laat liggen, sla je jezelf weer voor de kop.”

Feyenoord moet zich volgens Immers niet op de Amsterdammers focussen. “Avondje NAC kan volgende week altijd lastig zijn, maar ik denk niet dat wij daar nog naar moeten kijken. Als we volgende week thuis van Heracles winnen, zetten we een heel grote stap richting de tweede plaats.”

Door een enkelblessure moest Immers een paar weken toekijken. In die periode benadrukte coach Ronald Koeman dat zijn nummer tien belangrijk voor hem was terwijl de buitenwereld daar vraagtekens bij zette.

“Ik zeg nooit zoveel over of ik belangrijk ben. Andere mensen zeggen dat Feyenoord het best wel moeilijk heeft zonder mij, ik reageer daar nooit zo op. Dat zien ze vanzelf wel.”

“Het maakt me niet zoveel uit als mensen aan mij twijfelen. Ik heb mijn aandeel. Ik maak veel meters op het veld, ook verdedigend. Dat komt bij ons heel goed uit op het moment. Van mijn teamgenoten en de trainer krijg ik heel veel waardering. Daar gaat het om en dat zit goed.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login