Nieuws

‘Ik ga ervan uit dat het een mooi voetbalfeest wordt’

on

Feyenoord-fans willen op 7 mei een ‘kampioensmars’ houden van het stadion van Excelsior naar het Hofplein in Rotterdam. De koploper van de Eredivisie kan die dag in de stadsderby op Woudestein de eerste landstitel sinds 1999 veiligstellen..

De Rotterdamse middenstanders reageren evenwel niet heel vrolijk op het nieuws. Zij vrezen ongeregeldheden en kregen al een bezoekje van de wijkagent. “Hij is langs geweest en heeft ons geadviseerd alle buitenmeubilair naar binnen te halen”, zegt Denise van der Wolf van sterrenrestaurant Fred, de ‘overbuurman’ van Excelsior, in het Algemeen Dagblad.

.

Ook winkeliers aan de Oostzeedijk zijn bang voor ongeregeldheden. “Als hier een steen door de ruit gaat, gaat de rekening naar Feyenoord”, stelt een medewerkster van Philipsen Tweewielers. D66’er Jurryt Jannik van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen. Hij vindt aanvullende veiligheidsmaartregelen vooralsnog niet nodig.

.

“Ik ga ervan uit dat het een mooi voetbalfeest wordt. Al weet ik ook wel dat voetbalfans niet altijd alles heel laten”, aldus Jannik. De politie staat desondanks paraat. “We zijn voorbereid en houden de situatie nauwlettend in de gaten”, zegt een woordvoerder.

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login